in

6 interessante bijzonderheden aan de nieuwe Samsung Galaxy S23 Ultra

Op 1 februari was het eindelijk zo ver: Samsung presenteerde haar nieuwste serie Galaxy S-toestellen, de S23-serie. Net als bij voorgaande edities bestaat de nieuwe serie uit drie verschillende toestellen.

De meest luxe daarvan is het grote vlaggenschip van Samsung van dit jaar: de nieuwe Samsung Galaxy S23 Ultra. We bespreken een aantal interessante bijzonderheden aan deze nieuwe topsmartphone.

200 MP hoofdcamera

Ooit een camera op je telefoon willen hebben waarmee je in potentie je eigen beelden voor posters en banner kunt maken? Geen telefoon brengt die mogelijk is zulke mate als de Samsung Galaxy S23 Ultra, dankzij een hoofdcamera van maar liefst 200 megapixel. Hiermee maak je supergedetailleerde foto’s die je op bijzonder groot formaat met mooi resultaat kunt afdrukken.

Periscooplens

Naast de 200 MP hoofdcamera, heeft de S23 Ultra aan de achterzijde ook nog een ultragroothoeklens van 12 MP waarmee je meer in beeld kunt passen plus een telelens van 10 MP. Die telelens wordt echter, wat vrij bijzonder is, ook nog ondersteund door een periscooplens. Door samen te werken, ontstaan betere zoommogelijkheden. Zo kun je makkelijker van afstand beelden maken zonder kwaliteitsverlies.

Absolute topprocessor

Zoals al verwacht werd, is de Samsung Galaxy S23 Ultra voorzien van de Snapdragon 8 Gen 2 chip van Qualcomm. Deze komt in plaats van de eigen Exynos-chip van Samsung, en dat is niet voor niets. De Snapdragon is een monster van een processor, de allerkrachtigste en snelste die er momenteel bestaat voor smartphones. Dat maakt van de S23 Ultra een heerlijk vlotte smartphone dankzij deze absolute topprocessor.

S-Pen

De S-Pen is dan wellicht niet bijzonder voor mensen die de afgelopen paar Ultra-toestellen van Samsung kennen, maar in smartphoneland blijft het iets bijzonders. Het is een in het toestel geïntegreerde stylus die je eruit kunt halen om te schrijven of schetsen op het scherm, of het scherm wat preciezer te kunnen bedienen. Ook is de S-Pen te gebruiken als afstandsbediening voor het maken van foto’s en het wisselen van slides tijdens een PowerPointpresentatie.

Zeer hoge piekhelderheid

Een veel gehoorde klacht over smartphones, is dat het vaak lastig is om het scherm af te lezen in fel zonlicht. Het scherm moet qua helderheid immers op kunnen tegen die felle lichtbron, en de meeste displays kunnen dat simpelweg niet. Dat heeft Samsung opgelost met de S23 Ultra, door het scherm te voorzien van een zeer hoge piekhelderheid, hoger nog dan die van de andere toestellen in de nieuwe S23-serie.

Extra zuinig met de (gigantische) accu

Zo’n grote telefoon verbruikt in principe natuurlijk ook veel stroom. Toch is de S23 Ultra zuiniger met de batterij dan je zou verwachten. Dat komt door een nieuw soort intern geheugen dat zuiniger werkt, maar zeker ook door de extra zuiniger Snapdragon-processor in het toestel. En dan nog is deze smartphone voorzien van een gigantische accu van 5.000 mAh. Daar moet je dus zeker de dag mee door kunnen komen.

Al met al een bijzonder interessante nieuwe smartphone dus, die Samsung Galaxy S23 Ultra. Een duur toestel ook, maar dat is wellicht niet geheel onverwacht gezien de enorme specs van het toestel. Tegenover kwaliteit en luxe staat nu eenmaal ook een prijskaartje. Maar dan heb je ook wel echt wat moois in handen!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coolblue weet nipt te groeien naar een omzet van 2,35 miljard

D-Link komt met nieuwe multi-Gigabit-switches voor toekomstbestendige zakelijke en thuisnetwerken