in

De Samsung Galaxy S23 serie komt eraan! Dit zijn de specs volgens de geruchten

2023 is in zicht. En een nieuw jaar brengt een nieuwe serie Samsung-telefoons met zich mee. Het gaat dit keer om de S23, S23 Plus en de S23 Ultra. De nieuwe modellen worden waarschijnlijk volgend jaar februari gepresenteerd.

Het is dus nog even afwachten hoe ze er precies uit gaan zien, maar er gaan al veel geruchten rond. In dit artikel lees je alles over de verwachte specs van de nieuwe toestellen.

Extra helder beeldscherm voor de S23 Ultra

Het ziet ernaar uit dat Samsung bij de nieuwe toestellen vasthoudt aan het full HD Amoled scherm en dezelfde schermgrootte als bij de S22-serie. Dat zou opnieuw een scherm van 6,1 inch zijn voor het basismodel, een 6,6 inch scherm voor de Plus en een scherm van 6,8 inch voor de Ultra.

Bij het duurste model krijgt het scherm naar verluidt een upgrade: namelijk een display met een maximale helderheid van maar liefst 2200 nits. Bij de S22 Ultra is de maximale helderheid 1750 nits. Het nieuwe display wordt dus een stuk helderder en daardoor beter leesbaar, ook bij fel zonlicht. De nieuwe Samsung-telefoon krijgt hiermee naar eigen zeggen  ‘het meest heldere beeldscherm ooit’.

Gorilla Glass voor optimale schermbeveiliging

De displays van nieuwe Samsung telefoons worden al jaren voorzien van Gorilla Glass. Dit geharde glas beschermt je telefoon tegen krassen en schade als je hem laat vallen. De nieuwe modellen worden waarschijnlijk uitgerust met het nieuwe Gorilla Glass Victus 2. Dit glas zou nog sterker en krasbestendiger zijn dan de vorige generaties en je telefoon zelfs heel houden bij een valpartij van twee meter hoogte.

Camera-upgrade

Fotografeer jij graag met je smartphone? Dan hebben de Samsung Galaxy S23 modellen goed nieuws voor je in petto. De Ultra krijgt mogelijk een hoofdcamera met maar liefst 200 megapixels. Hierdoor maak je scherpere foto’s met meer detail en krijg je ook mooiere kiekjes bij weinig tot geen licht. Hier gebruikt de telefoonfabrikant opnieuw de pixel-binning techniek voor. Met deze techniek vangt de camerasensor meer licht op, wat de kwaliteit van je foto’s ten goede komt.

Ook voor de selfie-specialisten onder ons gaan er positieve geluiden rond. De Samsung S23 Ultra krijgt waarschijnlijk opnieuw een selfiecamera met 40 megapixels. Daar leg je jezelf dus mooi mee vast. Het nieuwe basismodel en de Plus kunnen wel eens een selfiecamera met 12 megapixels krijgen, in plaats van de 10 megapixels bij hun voorgangers. Deze toestellen leveren dan dus ook betere selfies op.

Snapdragon 8 Gen 2 chipset

De nieuwste Samsung draait buiten Europa al jaren op de Qualcomm Snapdragon chip en binnen Europa op de eigen Exynos chip. Bij de S23 lijkt de telefoonfabrikant echter voor slechts één chip te kiezen, namelijk de nieuwste Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. De processors van Qualcomm werken over het algemeen beter en sneller en zijn energiezuiniger dan de Exynos chips. Dit zou een welkome verbetering zijn voor Europese Samsung-gebruikers.

Reacties

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlanders bezuinigen nauwelijks op kerstcadeaus

4 van de 5 consumenten besteedt meer online om verzendkosten te besparen