in

auticon Nederland neemt AI Annotatielab over en breidt AI-expertise verder uit

auticon Nederland B.V. en AI Annotatielab B.V. kondigen met trots de strategische overname aan van AI Annotatielab door auticon.

Deze stap markeert een belangrijke uitbreiding van auticons expertise op het gebied van data-annotatie en supervised machine learning en versterkt tegelijkertijd haar positie als leidende social enterprise in IT.

AI Annotatielab, bekend om zijn innovatieve aanpak in data-annotatie en zijn sterke sociale missie, brengt met deze overname zijn opgebouwde expertise, klantenbestand en marktpositie onder de vleugels van auticon. Beide bedrijven delen een diepe toewijding aan de combinatie van technologische oplossingen en maatschappelijke impact, wat deze samenwerking bijzonder maakt.

“Deze overname biedt een unieke kans om onze missie van neuro-inclusie verder te versterken en onze AI-dienstverlening te laten groeien,” zegt Ruud Hageman, CEO van auticon Nederland. “Door de expertise van AI Annotatielab te integreren, kunnen we niet alleen onze technologische capaciteiten uitbreiden maar ook onze maatschappelijke impact vergroten.”

AI Annotatielab heeft de afgelopen jaren een toonaangevende rol gespeeld in sociaal verantwoorde data-annotatie. Het bedrijf biedt een leer-werktraject voor uitkeringsgerechtigde inwoners in de regio Gooi- en Vechtstreek met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het overgrote deel van haar deelnemers valt binnen het spectrum van neurodiversiteit. Hoewel auticon de re-integratie activiteiten van AI Annotatielab niet voortzet, blijft de sociale impact behouden en worden kwaliteit en continuïteit gewaarborgd. Daarnaast streven beide partijen ernaar om voor een aantal deelnemers van AI Annotatielab een vaste baan bij auticon te creëren. Beide bedrijven staan ingeschreven in het Register Sociale Ondernemingen.

Muriël Serrurier Schepper, directeur van AI Annotatielab, benadrukt: “De samenwerking met auticon is een positieve stap voor ons. Als onderdeel van auticon Nederland, dat deel uitmaakt van een wereldwijd opererende social enterprise in IT, kunnen wij onze missie voortzetten op een grotere schaal en daarmee nog meer impact maken in de wereld van AI en daarbuiten.”

In een tijdperk waarin AI steeds belangrijker wordt, spelen data een cruciale rol. Ongestructureerde data worden door menselijke annotaties omgezet in informatie die begrijpelijk is voor machines, waardoor AI-modellen getraind kunnen worden. De uitdaging hierbij is dat het labelen van data tijdrovend is en dat het nauwkeurig moet gebeuren zodat er kwalitatief hoogwaardige datasets ontstaan. Tevens zijn er beperkingen op het gebied van privacygevoelige data en outsourcing van annotatie naar het buitenland. Zowel AI Annotatielab als auticon spelen hierop in en bedienen daarmee toonaangevende bedrijven, overheden en semi-publieke organisaties.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Razer introduceert de Razer BlackWidow V4 Pro 75%

Logitech introduceert de Ergo M575S en de MX Ergo S