in ,

tado° onderzoek: Nederlanders zijn Europese koploper in slim energieverbruik

Nederlanders zijn het slimst bezig op het gebied van energie, blijkt uit een onderzoek onder Europese landen. Meer dan 7 op de 10 Nederlanders (71,7%) heeft in de afgelopen twee jaar actie ondernomen om hun rekeningen te verlagen.

Nederlanders troffen diverse maatregelen

In het onderzoek [1], dat werd uitgevoerd door tado°, expert op het gebied van slimme verwarmingsproducten voor woningen, werden 9.518 klanten van tado° (2.222 Nederlanders) gevraagd of ze in de afgelopen twee jaar stappen hebben ondernomen om zichzelf te beschermen tegen de snel stijgende gas- en elektriciteitsrekeningen. 71,7% van de Nederlanders heeft zonnepanelen geïnstalleerd, de isolatie van hun huis verbeterd, warmtepompen gekocht, nieuwe ramen en deuren gekocht of heeft andere maatregelen genomen. Met name verbeterde isolatie en zonnepanelen waren populair. Ter vergelijking: in Duitsland was dit slechts 39%, in Spanje 48%, in Italië 51%, in het Verenigd Koninkrijk 54% en in Frankrijk 57%.

Nederlanders blijven investeringen doen

Ondanks dat 71,7% van de Nederlanders vreest dat hun gas- en elektriciteitsrekeningen niet zullen dalen tot het niveau van voor de invasie van Oekraïne in 2022 en dat 61% zich meer zorgen maakt over of bewust is van hun gas- en elektriciteitskosten dan vijf jaar geleden, stoppen Nederlanders niet: 59% is nog steeds van plan om de komende twee jaar extra maatregelen te nemen om hun energieverbruik te verminderen. In vergelijking met de andere Europese landen staat Nederland bijvoorbeeld bovenaan als het gaat om de intentie voor het aanschaffen van een warmtepomp.
Volgens Christian Deilmann, CPO en mede-oprichter van tado°, laten de hoge energieprijzen en de onderzoeksresultaten zien dat mensen alle mogelijke stappen moeten ondernemen om hun verwarmingsrekeningen onder controle te krijgen en zichzelf moeten beschermen tegen torenhoge kosten. “Ons onderzoek laat zien dat Nederlanders het slimste bezig zijn in Europa als het gaat om controle houden over hun energieverbruik en -rekeningen, in een tijd waarin prijsstijgingen hebben laten zien hoe kwetsbaar we allemaal zijn.”

Eenvoudige maatregelen om energierekeningen te verlagen

“Ons onderzoek laat zien dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders realistisch is en denkt dat energierekeningen hoog zullen blijven. Maar het is nooit te laat om jezelf te beschermen tegen prijsstijgingen met eenvoudige maatregelen om energie te besparen.” Uit het onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat bijna een derde van de Nederlandse respondenten afgelopen winter de ingestelde temperatuur lager heeft gezet om geld te besparen.

“Een eenvoudige manier om te besparen is door te investeren in slimme thermostaten. Klanten van tado° besparen gemiddeld 22% op hun rekening voor verwarming en warm water [2], wat betekent dat een slimme thermostaat en slimme radiatorknoppen zichzelf binnen enkele maanden terugbetalen. 52% van de Nederlanders zegt dat ze eerder een Slimme Thermostaat van tado° hadden willen kopen, omdat ze verrast zijn door de voordelen ervan.” Voor 28% van de respondenten is een van de belangrijkste voordelen dat ze controle hebben over hun energieverbruik.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiTip: Sandberg producten voor binnen & buiten