in

Acquisitie van Netatmo, een toonaangevend Frans smart home-bedrijf

Legrand versterkt zijn aanwezigheid in het Internet of Things en neemt een significante stap in de inzet van het Eliot-programma voor verbonden oplossingen – Legrand vervolgt zijn externe groeistrategie en kondigde vandaag aan een overeenkomst te hebben getekend voor de acquisitie(2) van Netatmo, een toonaangevend Frans smart home-bedrijf. Legrand is sinds 2015 aandeelhouder van Netatmo.

Netatmo, opgericht in 2011, creëert eenvoudige, mooie en slimme producten voor een veiliger en comfortabeler huis. Het bedrijf lanceerde vele apparaten en accessoires op het gebied van smart home die worden verkocht over de hele wereld. Netatmo werkt samen met bedrijven in de bouwsector via het partnerschapprogramma “with Netatmo” om slimme geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen die passen in de thuisinfrastructuur. Op deze manier heeft Netatmo samen met Legrand verschillende connected home management-oplossingen ontwikkeld, zoals Céliane with Netatmo en Living Now with Netatmo, beiden goed ontvangen in hun markten.

“De acquisitie van Netatmo door Legrand helpt smart homes te realiseren, samen met ons doel om onze oplossingen door zoveel mogelijk mensen te laten gebruiken.”

De acquisitie (1) van Netatmo, waarvan het merk geïntegreerd wordt in het portfolio van Legrand, maakt het voor de Groep mogelijk om zijn aanwezigheid in de smart home-markt te verstevigen en de ontwikkeling van het Eliot-programma voor verbonden oplossingen te versnellen:

  • Legrand versterkt zijn aanbod met nieuwe, complementaire verbonden producten met hoge potentie voor het huis;
  • De Groep zal de basis van zijn verbonden producten uitbreiden dankzij Netatmo’s 1,3 miljoen actieve producten;
  • De 130 ingenieurs van Netatmo brengen hun expertise op het gebied van Artificial Intelligence, integratie van software in producten én gebruikerservaring naar de R&D-teams van Legrand. Fred Potter, oprichter en CEO van Netatmo, wordt de Chief Technology Officer (CTO) van het Eliot-programma van Legrand. Hij zal bijdragen aan het ontwerpen van verbonden oplossingen van Legrand en Netatmo.

Netatmo is gevestigd in Boulogne-Billancourt (nabij Parijs), heeft bijna 225 werknemers en genereert circa €45 miljoen aan jaarlijkse omzet.

Benoît Coquart, Chief Executive Officer van Legrand: “Legrand is verheugd om Netatmo’s teams te verwelkomen, na hun talent en energie te hebben ervaren tijdens het zeer vruchtbare co-ontwikkelingsproject dat heeft geleid tot succesvolle lanceringen van Céliane with Netatmo, Living Now with Netatmo en dooxie with Netatmo. De gezamenlijke expertise in IoT van Legrand en Netatmo maakt het mogelijk om de ontwikkeling van onze verbonden hoogwaardige oplossingen te versnellen.”

Fred Potter, oprichter en CEO van Netatmo: “De acquisitie van Netatmo door Legrand helpt smart homes te realiseren, samen met ons doel om onze oplossingen door zoveel mogelijk mensen te laten gebruiken. Onze teams blijven nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten updaten met dezelfde zorg om onze gebruikers de beste smart home-ervaring te bieden.”

Belangrijke financiële data

  • Jaarresultaten 2018: 14 februari 2019, quiet period(3) begint op 15 januari 2019
  • Eerste kwartaalresultaten 2019: 2 mei 2019, quiet period begint op 2 april 2019
  • Algemene aandeelhoudersvergadering: 29 mei 2019
(1) Transactie onderworpen aan precedent standaard condities.
(2) In november 2015 kondigde Legrand aan dat het deelneemt aan een financieringsronde van in totaal € 30 miljoen naast, in het bijzonder, Netatmo’s investeerders Bpifrance, de Franse nationale investeringsbank, en Iris Capital.
(3) Tijdsperiode waarin alle communicatie stil valt in de aanloop naar de publicatie van de resultaten.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Consumenten: Over vijf jaar wordt 22% van de boodschappen online gedaan

Razers nieuwe mechanische toetsenbord BlackWidow Lite legt de focus op productiviteit