in

Adobe Elements 8

Adobe introduceert versie acht van de consumentensoftware Photoshop Elements en Premiere Elements. De trends wijzen uit dat steeds meer mensen graag hun foto’s en filmpjes willen bewerken, maar ook beheren op een manier die helpt bestanden later weer terug te vinden. Daarom verschijnen Photoshop Elements 8 (voor Mac en Win), Premiere Elements 8 (Win) en de duobox (Win). Beide losse pakketten hebben een adviesprijs van 99 euro; de bundel kost 150 euro. De Engelstalige pakketten zijn er vanaf half oktober; de Nederlandstalige versies verschijnen midden november.

De organizer van Elements dient nu als media management hub, voor zowel foto- als videomateriaal. De software kan een automatische analyse erop loslaten, bijvoorbeeld om te herkennen welke personen op een foto staan. Het is dus identificatie, niet alleen maar gezichtsherkenning.

In Photoshop is er Photomerge Exposure, waarbij diverse foto’s van een onderwerp gecombineerd worden om de best belichte elementen samen te voegen tot een nieuw geheel. In Recomposure kun je zelf iemand ‘wegpoetsen’ uit de foto, al levert dat soms nog wat zichtbare randjes en vertekeningen op. Premiere biedt Motion Tracking, waarbij objecten aan een filmpje toegevoegd worden die een persoon volgen. Daarnaast bevat het pakket SmartFix, SmartTrim en SmartMix.

Toshibas nieuwste gaming laptop

Wees Zen met de Wireless N