in

‘Liever camera kwijt dan foto’s’

Sitecom presenteert de onderzoeksresultaten en conclusies uit het onderzoek over het gebruik van digitale foto’s, muziek en films onder ruim vijfduizend consumenten in Europa. Alhoewel 94 procent van de consumenten zijn digitale content als ‘waardevol’ beoordeelt, heeft 42 procent ooit digitale foto’s, muziek, films of bestanden verloren. De onderzoeksresultaten tonen aan dat de meest voorkomende oorzaken voor het verlies van digitale content een computer crash is of een crash van een ander opslagapparaat.

Maar liefst 99 procent van de respondenten beschikt over digitale foto’s en 90 procent heeft digitale muziek of films. Van de respondenten die hebben aangegeven digitale foto’s te bezitten heeft 65 procent meer dan vijfduizend digitale foto’s. Bijna de helft van de consumenten (44 procent) slaat digitale foto’s, muziek en films op, op meer dan 1 computer wat vaak ongemak kan veroorzaken omdat het moeilijk is om een bepaald bestand terug te vinden.

Maar liefst 31 procent van de respondenten slaat al zijn digitale content op, op één computer wat onveilig is. Dat terwijl een ruime meerderheid van 80 procent van de consumenten heeft aangegeven liever zijn digitale camera te verliezen dan zijn digitale foto’s. Mocht deze computer crashen of gestolen worden dan is de gebruiker al zijn digitale bestanden kwijt inclusief vakantiefoto’s en foto’s van belangrijke gebeurtenissen zoals een huwelijk, geboorte of diploma-uitreiking. Slechts 18 procent van de respondenten maakt naast een computer gebruik van een harde schijf.

Toshibas nieuwste gaming laptop

Wees Zen met de Wireless N