in

AGON by AOC introduceert de Q27G3XMN/BK; een betaalbare MiniLED gaming-monitor

AGON by AOC heeft vandaag met trots de AOC GAMING Q27G3XMN/BK aangekondigd. Deze monitor beschikt over een 27-inch (68,6 cm) MiniLED-scherm en levert ongeëvenaarde gaming-prestaties.

Met zijn concurrerende prijs is de monitor gericht op gamers die op zoek zijn naar een hoogwaardige HDR-ervaring met indrukwekkende kleuren voor een aantrekkelijke prijs.

De AOC GAMING Q27G3XMN/BK beschikt over een Fast VA-paneel, scherpe QHD-resolutie (2560 x 1440) en MiniLED-achtergrondverlichting gerangschikt in 336 dimzones. Verder is de monitor voorzien van een VESA DisplayHDR 1000-certificering, waardoor deze diepe zwartwaarden en extreme helderheid binnen hetzelfde frame kan weergeven. Door gebruik te maken van 10-bit kleurdiepte (8-bit + FRC) produceert de monitor 1,07 miljard kleuren en heeft het een breed kleurbereik (+95% DCI-P3). Het formaat van 27-inch in combinatie met de QHD-resolutie resulteert in een hoge pixeldichtheid, wat leidt tot scherpe tekst en afbeeldingen. Tot slot beschikt de gaming-monitor over een verversingssnelheid van 180 Hz en een snelle reactietijd tot wel 1ms GtG.

MiniLED-achtergrondverlichting biedt ongekende waarde

Het hoogtepunt van de Q27G3XMN/BK is de baanbrekende MiniLED-achtergrondverlichting met maar liefst 336 individuele dimzones. Deze geavanceerde technologie realiseert een ongeëvenaarde helderheid en contrastverhouding. Dit tilt de monitor naar een niveau dat waardig is aan een  DisplayHDR 1000-certificering. De fenomenale native-contrastverhouding van het Fast VA-paneel in combinatie met de MiniLED-achtergrondverlichting brengt een verbluffende weergave van content met een hoog dynamisch bereik tot stand. De FALD-achtergrondverlichting (Full-Array Local Dimming) verbetert de HDR-ervaring aanzienlijk door bepaalde delen van het scherm volledig zwart te houden, terwijl andere delen zeer helder blijven. Scènes uit de meest sfeervolle, verhaalgedreven games komen hierdoor pas echt tot leven.

Nauwkeurig en snel

De Q27G3XMN/BK voldoet aan de wensen van zelfs de meest veeleisende gamers. Met zijn QHD-resolutie (2560 x 1440) legt het elk detail vast en de verversingssnelheid van 180 Hz zorgt voor een uiterst soepele game-ervaring. Dankzij een snelle reactietijd tot wel 1ms GtG bij de hoogste pixel overdrive-instellingen onderscheidt de monitor zich als de beste keuze voor snelle games. Hierdoor wordt ghosting beperkt tot een minimum. Verder zorgt het Fast VA-paneel ervoor dat overgangen soepel verlopen, zelfs in de meest intense situaties. Hiermee biedt de monitor eveneens een indrukwekkende meeslepende ervaring voor verhaalgedreven games. De Q27G3XMN/BK biedt de perfecte balans tussen precisie en snelheid, en hanteert  daarmee een nieuwe norm voor gaming van topkwaliteit.

Juiste balans tussen prestaties en gebruikerservaring

Naast pure prestaties draait het spelen van videogames ook om het creëren van een meeslepende en comfortabele gebruikerservaring. De Q27G3XMN/BK is voorzien van een ergonomisch standaard die zowel hoogte-, kantel-, draai- en rotatieaanpassingen biedt. Hiermee kan elke gamer zijn opstelling tot in de puntjes afstellen voor maximaal comfort. Verder garanderen de Flicker-Free-technologie en de Low Blue-modus het welzijn van de gebruiker, zowel tijdens toernooien als lange gamesessies.

Verder geeft Shadow Control gebruikers de mogelijkheid om het niveau van schaduwen aan te passen. Dit leidt tot kristalheldere beelden, waardoor bijvoorbeeld vijanden in donkere hoeken gemakkelijk te zien zijn. Dankzij de Adaptive-Sync-technologie is de monitor ook nog eens in staat om variabele verversingssnelheden te gebruiken, waardoor haperingen en onderbrekingen worden geëlimineerd. Daarnaast stelt de Dial Point-functie gebruikers in staat een crosshair overlay te activeren waarmee in elke situatie nauwkeurig gericht kan worden. Tot slot staat de monitor gebruikers toe om de verschillende OSD-functies gemakkelijk aan te passen door middel van de intuïtieve G-Menu-software of met de OSD-knoppen op de monitor zelf.

Prijs en beschikbaarheid
De AOC GAMING Q27G3XMN/BK is vanaf medio november verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 399,00.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Netatmo onderzoek: 79 procent van de Nederlandse gebruikers heeft energie bespaard met slimme verwarmingsoplossingen


Consument doet meer impulsaankopen door social media