in

Artist mp3-spelers en SlotMusic-cards

SanDisk heeft wat nieuws. Het bedrijf lanceert de Sansa slotMusic-player, naar eigen zeggen ‘de eenvoudigste mp3-speler voor het onderweg beluisteren en wisselen van muziek’. De spelers krijgen bovendien nog een extraatje: ze zijn ook te koop in gepersonaliseerde versies per artiest. Zo kun je dus een Abba-versie kopen, maar er zijn ook spelers met een Rihanna- of Katy Perry thema.

De slotMusic player (MSRP) kan moeiteloos micro-sd-kaartjes vol muziek afspelen. Er is geen tussenkomst van een computer meer nodig, en je kunt dus zowel je eigen geheugenkaartjes vol zetten met muziek, maar binnenkort ook ‘vooropgenomen’ geheugenkaartjes kopen. Deze zijn ook in mobiele telefoons te gebruiken. ‘Omdat je geen computer meer nodig hebt, ben je vanzelf minder tijd kwijt met het beheren en managen van muziekcollecties’, zo zegt Daniel Schreiber, senior vice president en general manager van SanDisk. Er zullen ook accessoires voor komen, zoals een hoesje, armband en diverse ‘shells’ om de speler naar eigen smaak te stylen.

In Amerika zijn de slotMusic cards vanaf deze week te koop. Het zijn micro-sd-kaartjes met daarop de muziek van je favoriete artiest. De inhoud is drm-vrij. SanDisk heeft al albums van diverse populaire artiesten op deze kaartjes. Ze zijn er met een opslagcapaciteit van 1 GB, waardoor het kaartje vaak nog veel meer extra informatie bevat naast de songs. Zo staan er bijvoorbeeld ook afbeeldingen, exclusieve video’s of een kijkje achter de schermen op.

De retailprijs in Amerika is 20 dollar voor de gewone speler, 35 dollar voor een artist-speler en 15 dollar per slotMusic kaartje. Het is nog even afwachten wat de europrijs wordt, maar in 2009 moet dit nieuwe systeem ook in Europa te koop zijn. Er wordt een kleine usb-adapter meegeleverd, zodat de kaartjes ook met alle computersystemen te verbinden zijn (dus Windows, Mac en ook Linux).

Toshiba Qosmio G50

LG Flatron monitor niet kapot te krijgen