in

Nieuwe MacBooks met groter trackpad

Apple heeft een reeks nieuwe ontwerpen voor de MacBook-serie onthuld. Het sleutelwoord hiervoor is aluminium. De laptops worden uit een blok aluminium vervaardigd, waardoor ze nog gladder en steviger zijn. Bovendien krijgen de nieuwe MacBooks een glazen trackpad waarmee de bediening van de computer steeds meer gaat lijken op die van de iPhone. Het trackpad is ook nog eens bijna veertig procent groter dan voorheen.

Het nieuwe model van de MacBook Pro is voorzien van een glazen ‘trackpad’, dat nu geen extra knoppen meer heeft. Je bedient de computer dan ook net zo als een iPhone: je kunt met twee vingers scrollen, en pagina’s uitvergroten of weer uitzoomen door met duim en wijsvinger een ‘open’- of ‘dicht’-beweging te maken. Ook het beeldscherm wordt van glas.

De nieuwe MacBook Pro is uitgerust met een NVIDIA GeForce 9400M en 9600M grafische chip. Het basismodel kost 1799 euro en is voorzien van een 2,4 GHz Intel Core 2 Duo-processor, 2 GB geheugen en een 250 GB harde schijf. Daarnaast is er het model van 2249 euro, dat wordt geleverd met een 2,53 GHz Intel Core 2 Duo-processor, 4 GB geheugen en een 320 GB harde schijf.

Ook de gewone MacBooks zijn in een nieuw jasje gestoken. De nieuwe MacBooks zijn voorzien van dezelfde aluminium behuizing als de MacBook Pro en een beeldscherm met led-achtergrondverlichting. De nieuwe NVIDIA GeForce 9400M grafische chip moet er volgens Apple voor zorgen dat de nieuwe MacBook grafisch gezien vijf keer zo snel is als zijn voorganger.

Het basismodel kost 1199 euro en bevat een 2,0 GHz Intel Core 2 Duo-processor, 2 GB DDR3-geheugen en een 160 GB harde schijf. Daarnaast is er een model van 1499 euro, dat beschikt over een 2,4 GHz Intel Core 2 Duo-processor, eveneens 2 GB DDR3-geheugen en een 250 GB harde schijf. Het ouder MacBook-model is in prijs verlaagd en kost nu nog 949 euro.

Toshiba Qosmio G50

LG Flatron monitor niet kapot te krijgen