in

Bekroonde natuurdocumentaires op Blu-ray

Media-uitgever Just Entertainment lanceert nu voor het eerst enkele titels op Blu-ray. Het gaat om twee in superscherp High Definition gedraaide, met awards bekroonde natuurdocumentaires van de BBC: Earth: the Power of the Planet en Wild China.

De vijfdelige serie Earth: the Power of the Planet is in feite een samenvatting van de geschiedenis van de aarde. De makers gaan op zoek naar de factoren die de aarde mede gevormd hebben, zoals de vulkanen, de oceanen, de dampkring en het ijs. Welke rol hebben deze oerkrachten precies gespeeld en welke invloed hebben ze op ons huidige klimaat? De vijf delen samen vormen een waar epos met de aarde als hoofdpersoon. De HD-beelden tonen onze planeet op een indrukwekkende manier die nog maar zelden op een tv-scherm te zien is geweest.

De makers van de 6-delige serie Wild China kregen een ongekende mate van vrijheid bij hun filmwerkzaamheden in het mysterieuze, verbazingwekkend gecompliceerde China. Met HD-camera’s werden unieke beelden geschoten van een rijke variatie aan dieren, mensen en landschappen. Met de witte toppen van de Himalaya, woestijnen van verzengend heet tot ijskoud, onstuimige rivieren en smaragdgroene rijstvelden. Al met al biedt Wild China een adembenemend nieuw perspectief op een van de meest intrigerende delen van de wereld.

Nintendo DSi vanaf as vrijdag in de winkel


Handycam met gps van Sony