in

Beleef audiocontent-creatie op IBC 2022

Sennheiser, Neumann en Dear Reality tonen state of the art tools voor audiocaptatie, mixen en monitoring – Contentcreatie bedient vandaag een veelheid aan media en kanalen, zowel voor ‘prosumers’ als voor professionals en zowel traditionele als nieuwe.

Of je nu een tv-productie met alles erop en eraan hebt gepland of op zoek bent naar een externe microfoon voor je smartphone, één ding blijft hetzelfde: voortreffelijk geluid zorgt ervoor dat je werk eruit springt en een echte band creëert met het publiek. Op IBC 2022 zullen Sennheiser, Neumann en Dear Reality onthullen hoe hun audio-oplossingen je projecten naar een hoger niveau kunnen tillen. Bezoekers van stand 8D50 kunnen AMBEO 2-Channel Spatial Audio ervaren, meer ontdekken over Sennheisers aanstaande EW-DX wireless-systeem, de nieuwe Neumann KH 150-monitors in een immersieve opstelling ervaren of luisteren naar de nieuwe, open-back Neumann NDH 30-studiohoofdtelefoon.

Sennheiser wireless audio

IBC wordt de eerste Europese beurs die de bezoekers een indruk uit eerste hand zal geven van de aanstaande EW-DX lijn. Als onderdeel van de EW-D familie zal EW-DX verschillende functies uit deze familie bieden zoals de laagste latentie op de markt, handige en spectrumbesparende equidistante frequentieafstand en ultrabreed input dynamisch bereik.

Tegelijk zal EW-DX hier nieuwe en opwindende opties aan toevoegen, zoals bijvoorbeeld twee- en vierkanaals ontvangers, nieuwe handheld-, bodypack- en tafelstandaardzenders, en nieuwe voordelen zoals zijn bredere schakelbare bandbreedte van 88 MHz, AES 256-encryptie, e-ink displays en nog veel meer.

De draadloze set-up van Sennheiser zou niet compleet zijn zonder de ‘evolution wireless’ G4- en AVX-cameraoplossingen, evenals de Digital 6000-microfoonreeks, inclusief de Wireless Systems Manager-software, EK 6042 digitale/analoge cameraontvanger en verschillende clip-on en headset-microfoonopties. ‘Evolution wireless’ IEM’s zullen getoond worden naast de IE PRO-reeks van in-ears en verschillende hoofdtelefoons, inclusief de HD 400 PRO, alsook omroep-headsets.

Sennheiser AMBEO

Bezoekers zullen ook de AMBEO 2-Channel Spatial Audio kunnen ervaren. De renderer, die werd ontwikkeld door het Senhheiser AMBEO-team, levert een ongelooflijk immersieve audio-ervaring met standaard stereo luidsprekers en kan gebruikt worden als een drop-in vervanging voor stereo, aangezien hij geen extra bandbreedte vereist. In een actieve set-up zullen bezoekers de AMBEO-ervaring kunnen vergelijken met een standaard stereo mixdown.

Bedrade Sennheiser-microfoons voor contentcreators en filmmakers

​Sennheiser zal een selectie tonen van microfoons die ontworpen werden om je storytelling te verbeteren, zoals de MKE 400 on-camera shotgun-microfoon, de XS Lav clip-on microfoon voor pc- en mobiel gebruik, maar evengoed verschillende Mobile Kits. Deze combineren de microfoon van je keuze met een smartphoneklem en ministatief en zijn beschikbaar als draadloze of bedrade kits.

MKH shotgun-microfoons – met name de MKH 416, MKH 8060 en MKH 8070 – worden gebruikt voor de meest veeleisende buitenomroep- en opnametoepassingen wereldwijd, en worden op de stand gepresenteerd naast MKE-modellen als de MKE 600, die bijzonder populair is bij contentcreators en podcasters.

In de studio en op locatie met Neumann

​Neumann.Berlin zal een selectie omroep- en studiomicrofoons tentoonstellen, met de heruitgave van de legendarische M 49-buizenmicrofoon van de 1950’s, het KU 100 binaurale hoofd, de BCM-reeks en de TLM 102 in een actieve opstelling.

Bezoekers kunnen ook het Miniature Clip Microphone-systeem voor close-miking van akoestische instrumenten ervaren. Een ruime waaier montageopties garandeert dat de KK 14-capsule betrouwbaar op elk instrument kan worden gemonteerd.

Aan monitoringzijde kunnen bezoekers de NDH 20 bewonderen (inclusief de nieuwe ‘black edition’) en de nieuwe, open-back NDH 30-studiohoofdtelefoon terwijl ze naar tracks op hun eigen smartphone luisteren. De focus van het Neumann-gamma studiomonitors ligt op de nieuwe KH 150 met AES67-optie, die deze monitor voorbestemd maakt voor AES67-workflows van omroepers.

Met het MA 1 Automatic Monitor Alignment toont Neumann een geïntegreerde hardware- en softwaretool voor akoestische kalibratie en ruimtecorrectie voor zijn studiomonitors. De kalibratiealgoritmes werden gezamenlijk ontwikkeld met Fraunhofer IIS, het instituut dat wereldleider is op het vlak van audiosignaalverwerking.

Ervaar virtueel mixen met Dear Reality

​De live demosectie op de stand wordt gedreven door een 5.1.4 AES67-gebaseerde Neumann-monitoropstelling met de nieuwe KH 150 en twee KH 750 DSP-subwoofers en stelt virtuele mixsessies voor van immersieve audio-expert Dear Reality. Bezoekers zullen een intuïtief immersief mixproces kunnen volgen waarbij gebruik wordt gemaakt van de dearVR SPATIAL CONNECT VR-controller en de dearVR PRO-spatializer van Dear Reality.

Bij de monitoringoplossingen die getoond worden door Dear Reality vind je de AAX/VST3/AU plug-ins dearVR MIX en dearVR MONITOR, die elke professionele studiohoofdtelefoon omtoveren in een ideale mixomgeving die de gebruiker in de ‘sweet spot’ plaatst van zorgvuldig ontworpen stereo en immersieve mixrooms. Terwijl de dearVR MIX een stereo mixroom plug-in is, vertaalt de dearVR MONITOR het concept naar een immersieve mixroom en biedt daarbij 26 meerkanaals luidsprekerformaten zoals 7.1.4 of 9.1.6 plus bijkomende mixomgevingen die zorgvuldig ontwikkeld werden voor immersieve audioproducties.

Beide plug-ins beschikken over Spatial Headphone Compensation-technologie (SHC), die 50 van de meestgebruikte professionele studiohoofdtelefoons aanpast aan de virtuele mixroom, en zo een stabiele simulatie van een perfecte akoestische omgeving mogelijk maakt met de hoogste graad van out-of-head lokalisatie. ​

Sennheiser, Neumann en Dear Reality kijken ernaar uit om je te mogen verwelkomen op IBC in de Amsterdamse RAI, Hal 8, stand Nr. D50. Bezoek ook het nieuwste lid van de Sennheiser Group, Merging Technologies, op stand 8F96.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Jongeren omarmen massaal social app BeReal

AOC’s chique V5-serie nu uitgebreid met webcam-uitgeruste USB-C-monitoren