in

Bijna helft Nederland wil cadeaus schrappen in economisch zware tijden

Nederlanders houden dit jaar hand op de knip bij inkopen cadeaus feestdagen – Bijna de helft (48%) van de Nederlanders wil in economisch zware tijden cadeaus het liefst volledig schrappen. Hoe ouder, hoe sterker van deze stelling overtuigd.

Dit blijkt uit het feestdagenonderzoek van warenhuis TK Maxx onder ruim 1.000 Nederlanders. Opvallend is dat mensen met een jaarinkomen tussen de € 65.000 en € 77.500 vaker cadeaus willen schrappen (53%) dan mensen met een jaarinkomen tussen de € 38.800 en € 65.500, namelijk 40 procent.

Sinterklaas & kerst

Het gros van de Nederlanders is van plan om dit jaar evenveel of minder te besteden aan cadeaus voor de feestdagen. Vooral met sinterklaas houden Nederlanders de hand op de knip. Ruim een op de drie (36%) Nederlanders gaat dit jaar minder uitgeven aan Sinterklaascadeaus versus 19 procent van de Nederlanders die minder wil besteden aan kerstcadeaus. Vrouwen willen vaker minder geld uitgeven met de feestdagen dit jaar dan mannen, een verschil van 9 procent.

Kostenbewust

Duidelijk is dat nagenoeg niemand zich wil scharen in de categorie ‘big spender’. Slechts 3 procent vindt zichzelf een big spender. In de leeftijdscategorie 18 tot en met 34 jaar bevinden zich de meeste big spenders. Hoewel 61% van de Nederlanders zichzelf zuinig vindt als het aankomt op het kopen van cadeaus voor de feestdagen, noemt 41 procent daarvan zichzelf liever kostenbewust.

Feestdagenonderzoek

Met het feestdagenonderzoek brengt warenhuis TK Maxx in kaart hoe Nederlanders dit jaar van plan zijn om cadeaus te scoren voor familie en vrienden. Gaan ze voor meer? Of voor minder? Beginnen ze vroeg? Of wachten ze tot het laatste moment? Bij TK Maxx vind je alles voor de feestdagen onder één dak. Van cadeaus tot fashion. Van kids tot cosmetica. Van homedeco tot sieraden. Grote merken, kleine prijzen. Cadeaus altijd tot 60% goedkoper dan de adviesprijs. Zo maakt warenhuis TK Maxx van iedereen een gifting hero.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Teufel viert met NOVEMBERMANIA een maand lang Black Deals

Winkelen op Black Friday populair door hogere kosten levensonderhoud