in

Cat® phones de ruimte in (en veilig weer terug)

Bullitt Group heeft met succes twee Cat S62 Pro smartphones naar de stratosfeer gestuurd, in samenwerking met studenten van de University Collegiate School in Bolton, Verenigd Koninkrijk.

Het project stond onder toezicht van David Akerman, expert op het gebied van weerballonnen op grote hoogten. Het doel was om de studenten meer te leren over de extremen waaraan technologie in de stratosfeer bloot komt te staan.

Tegelijk vormde het een ongebruikelijke test, zelfs voor Cat phones. De studenten kozen voor Cat S62 Pro’s. Deze zijn net als alle Cat phones ontworpen om in de meest extreme omstandigheden te blijven functioneren en beschikken bovendien over een geïntegreerde thermische camera van FLIR. Hiermee konden tijdens de reis temperaturen worden gemeten en unieke foto’s en video’s van de aarde vanuit de stratosfeer worden gemaakt.

Tijdens de twee uur en 25 minuten durende reis bereikte de weerballon met de smartphones een hoogte van 35,3 kilometer, waar de Cat phones te maken kregen met een temperatuur van -30 graden Celsius. Deze omstandigheden boden de studenten nieuwe inzichten over het gebruik van elektronica in lagedrukomgevingen en de blootstelling aan warmteconvectie.

We werken regelmatig samen met academische instellingen

“We werken regelmatig samen met academische instellingen,” vertelt Nathan Vautier, CEO van Bullitt Group, de wereldwijde licentiehouder voor Cat phones. “Dat doen we om meer te leren over de wetenschap achter nieuwe innovaties, coatings en constructietechnieken, zodat we nog sterkere telefoons kunnen ontwerpen. Dit was een leerzaam project en de vastgelegde beelden spreken voor zich. Het bewijst dat de ruimte niet alleen toegankelijk is voor miljardairs!”

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Het geluid van verandering is er – Nothing ear (1)

Logitech brengt stijlvolle, draadloze en bedrade earbuds uit voor zakelijke markt