in

Compacte, mobiele usb-memory

Freecom lanceert de ‘Usb Memory’; een compacte, mobiele opslagoplossing met een capaciteit tot maar liefst 160 GB. De kleine harde schijf heeft een gewicht van slechts 80 gram en is qua formaat zelfs nog kleiner dan een bankpasje. De verkoopadviesprijs bedraagt 109 euro voor de 120 GB-versie en 129 euro voor 160 GB. De Usb Memory is per direct verkrijgbaar.

Met de allerhoogste snelheid slaat de nieuwe Usb Memory tot wel 160 GB op via de usb 2.0-poort. Die gegevensoverdracht verloopt ook nog eens tot wel dertig procent sneller dankzij turbo-usb. Via deze aansluiting ontvangt de harde schijf ook zijn voeding, waardoor hij zonder ventilator werkt en geruisloos is.
 
De rubberen behuizing zorgt tevens voor minder trillingen en een betere grip. Daarnaast bewaakt hij zijn waardevolle gegevens als geen ander. Met AES wachtwoord-encryptie (256-bit/Advanced Encryption Standard) kan enkel de eigenaar toegang krijgen tot de gegevens.
 
‘Freecoms Usb Memory is de jongste ontwikkeling in Freecoms continue streven om opslag nog meer toegankelijk, nog mobieler en nog gebruikersvriendelijker te maken. Voor iedereen,’ zegt Axel Lucassen, mede-oprichter en CEO product line management van Freecom. ‘Meer dan twintig jaar heeft Freecom producten ontworpen die aansluiten op storage-behoeften. En daar gaan we mee door, aan de voorkant van de markt!’

Canon Ixus met touch bediening

Griep te lijf met desinfecteerbare toetsenborden