in

Nieuwe Logitech ‘gear’ voor gamers

Logitech breidt de bekroonde G-series productreeks uit met de Gaming Mouse G500 en Gaming Headset G330. De G500 beschikt over de nieuwste laser engine en een degelijke behuizing. De muis is vanaf september verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 79,99 euro. De Gaming Headset G330 biedt dankzij een instelbaar, behind-the-head ontwerp extra comfort. De Headset G330 is eveneens in september verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 59,99 euro.

Met behulp van de gaming-grade laser engine bepaalt de speler zelf de input-intensiteit van Gaming Mouse G500. Desgewenst registreert de muis bewegingen tot een maximale handsnelheid van 165 inch per seconde (ips) en een maximale acceleratie van 30 G. De dpi-instelling is tijdens het gamen (on-the-fly) instelbaar en biedt de speler op elk gewenst moment de juiste precisie. Van ‘pixelprecies’ richten (200 dpi) tot razendsnelle bewegingen (max. 5700 dpi), voor elk type actie schakelt de gamer snel over naar de juiste instelling.

De muis heeft de beschikking over onboard geheugen. Hierin worden favoriete instellingen opgeslagen die oproepbaar zijn zonder speciale software. Verder biedt de G500 mogelijkheden om de gewichtsverdeling (met 27 gram extra) naar eigen voorkeur aan te passen.

De lichtgewicht headset G330 bindt de strijd aan met vermoeidheidsverschijnselen, ondermeer dankzij een instelbaar, behind-the-head ontwerp. Dit is een primeur voor gaming headsets. De headset maakt een persoonlijke pasvorm mogelijk en voorkomt irritatie bij drukpunten op het hoofd. De G330 headset heeft verder ook een zachte hoofdband en draaibare oorkussens. Dankzij een duurzame stalen veer is de hoofdband toch in staat om de slijtage van zeer intensieve gamingsessies probleemloos te weerstaan.

De ruisonderdrukkende microfoon reduceert achtergrondgeluid en is eenvoudig weg te draaien wanneer spraakcommunicatie even niet nodig is. De audiobediening bevindt zich op de draad en biedt direct toegang tot de volume-instelling en de mute-functie van de microfoon. Met behulp van de meegeleverde usb-adapter krijgt de gamer de keuze om de headset via usb aan te sluiten of rechtstreeks op de geluidskaart van de pc met behulp van de 3.5 mm jackaansluitingen

Canon Ixus met touch bediening

Griep te lijf met desinfecteerbare toetsenborden