in

Corona-update #2; Astronomische groei in de categorie games

Na de bestellingen voor een thuiswerk- en thuissportplek, lieten afgelopen week vooral de games en accessoires een astronomische groei zien. Ook deze week blijven de aantallen orders in deze productgroep ongekend hoog, ook na de top in week twaalf.

De piek in orders voor thuiswerkplekken is voorbij. Die aantallen zijn terug naar het niveau van voor de corona-uitbraak.

Onetrail verwerkt dagelijks de data van duizenden bestellingen binnen de IT-markt via het Onetrail Trading Partner Netwerk. Op basis van deze data zijn grote pieken of dalen in vraag naar producten en relevante inkoopeffecten door de coronacrisis goed waar te nemen. Met deze Corona-updates geven we inzicht in de opvallendste verschuivingen.

Actuele status coronamaatregelingen

Waar staan we aan het begin van week veertien; Premier Rutte kondigde een verlenging van de huidige (thuiswerk)maatregelen aan tot 28 april 2020.

Op de donderdag in week elf vroeg hij het hele land zoveel mogelijk thuis te werken. Vanaf week twaalf zijn de scholen gesloten, werkt iedereen met een niet vitaal beroep thuis en gaan we alleen naar buiten als dat noodzakelijk is. De maatregel van 1,5 meter afstand houden geldt in heel het land en voor iedereen. De derde week van vergaande maatregelingen met als doel het indammen van de coronaverspreiding is ingegaan.

Vraag naar games stijgt enorm, sport equipment naar oude niveau

  • Het aantal orders van games en accessoires blijft hoog na piek in week twaalf. De game supply chain heeft moeite om aan deze hoge vraag te voldoen;
  • Het aantal orders voor sport equipment is terug op het niveau van week tien en elf;
  • Ook de vraag naar game input devices blijft stijgen. Ten opzichte van week tien zien we een stijging van 340 procent.

Personal Care in de plus

Opvallende stijger deze week is de categorie Personal Care devices. Nu veel kappers en schoonheidssalons zijn gesloten zoeken mensen naar do it yourself oplossingen. Interessant om te zien of deze trend volgende week ook nog doorzet.

Orders voor thuiswerkplekken terug naar het oude niveau

  • De vraag naar computermonitoren en notebooks loopt aanmerkelijk terug;
  • Papier en webcamera’s laten ook een duidelijke daling zien.

Totaal aantal orders blijft op niveau

Het totaal aantal geplaatste orders voor alle productgroepen laat voor week dertien een hele kleine daling zien. Dit valt onder de reguliere fluctuatie van orderaantallen.

De komende weken blijven wij onze database monitoren op relevante inkoopeffecten door de corona-crisis.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

DigiTest: Wacom One review

71% meer gesprekken over gaming op Twitter