in

Crypto exchanges: het centrum van de crypto wereld

De aanwezigheid van cryptocurrency wordt alsmaar groter en steeds meer mensen besluiten om een stap te zetten in de wereld van cryptomunten.

Crypto exchange

Er valt een hoop te vinden over crypto exchanges en toch is het niet voor iedereen even makkelijk om te begrijpen wat er allemaal in de digitale wereld van crypto gebeurt. Crypto exchanges zijn essentieel in de wereld van crypto, omdat hier vrijwel de meeste transacties plaatsvinden. Uiteraard bestaan er vele soorten crypto exchanges, die elk proberen om hun handelsplatformen verder te ontwikkelen om zoveel mogelijk gebruikers naar zich toe te trekken. In dit artikel lees je over een aantal bekende crypto exchanges, die dagelijks door veel mensen worden gebruikt.

Bitvavo

Eén van de meest gebruikte crypto exchanges in Nederland is Bitvavo. Bitvavo werd opgericht in 2018 met als doel om traditionele en digitale munteenheden dichter bij elkaar te brengen. Met deze crypto exchange kunnen zowel nieuwkomers als ervaren investeerders in diverse soorten cryptomunten investeren. Daarnaast zorgt Bitvavo ervoor dat alle transacties veilig verlopen en tegoeden veilig en verzekerd worden opgeslagen. Bitvavo is zelf eenvoudig te gebruiken via jouw eigen smartphone met de Bitvavo app. Hier krijg direct te zien wat je aan tegoed bezit, wat de waardes zijn van verschillende cryptomunten en kun je zelf direct vanaf je smartphone een cryptomunt kopen of verkopen.

Binance

Naast Bitvavo is de crypto exchange genaamd Binance ook een ontzettend betrouwbaar en populair handelsplatform voor het kopen en verkopen van cryptomunten. De in 2017 opgerichte Binance is het grootste crypto exchange platform in de wereld. Echter is het voor Nederlandse gebruikers minder eenvoudig te gebruiken. Zo heeft Binance bijvoorbeeld niet de optie om cryptomunten met iDeal te kopen. Daarnaast heeft deze crypto exchange regelmatig te maken met overbelasting en trage transacties, doordat deze door zoveel mensen over de hele wereld wordt gebruikt.

FTX

Als je op zoek bent naar een crypto exchange platform dat iets beter is gereguleerd, dan is FTX een goede optie. FTX is in 2019 opgericht in de Bahama’s en maakt gebruikt van nieuwe technische ontwikkelingen, waardoor exchanges in cryptomunten een stuk soepeler en eenvoudiger verlopen. Het daarnaast via FTX ook mogelijk om te beleggen in diverse aandelen en hierin te bepalen met cryptomunten. Waar jij je geld ook in wilt beleggen, met FTX zijn de mogelijkheden eindeloos.

BLOX

Voor de echte nieuwkomers in de wereld van crypto is BLOX het perfecte handelsplatform om mee te beginnen. In 2017 ontwikkelde BTC Direct de app BLOX. Het doel van deze app was om mensen op een eenvoudige manier de wereld van crypto te laten betreden, zonder dat zij hier enige technische kennis voor nodig hadden. Daarom is dit handelsplatform uitstekend geschikt voor mensen die nog niet volledig bekend zijn met hoe alles gaat op de cryptomarkt, maar zich hier wel graag in willen verdiepen. De app is zo ontworpen dat je overzichtelijk kunt zien hoe jouw eigen cryptotegoed ervoor staat en hoe je met een paar knopjes kunt investeren in cryptomunten zoals, Ethereum, Cordano, Dogecoin, Litecoin en uiteraard ook Bitcoin. Daarnaast is deze app ook eenvoudig te gebruiken in Nederland, omdat je hier kunt betalen met iDeal, creditcard en Bancontact.

Een handelsplatform gevonden. Wat nu?

De keuze uit crypto exchange platformen is behoorlijk groot en daarom is het belangrijk dat je hier rustig de tijd voor neemt om er één te vinden waar jij het beste mee om kunt gaan. Nadat je een handelsplatform hebt gevonden is het tijd om je te gaan verdiepen in de diverse soorten cryptomunten. Doe onderzoek naar welke cryptomunten op dit moment goed presteren en kijk vooral naar hoe deze cryptomunten zich in het verleden hebben gedragen op de cryptomarkt.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Heb je echt een VPN nodig?

Kwart Nederlanders wil sociale media verwijderen