in

Darkfield muist wel op glas

Logitech introduceert twee muizen met Logitech Darkfield Laser Tracking. Dankzij deze technologie werken de aanwijsapparaten ook op een (mat)glazen ondergrond. Er zijn twee varianten verkrijgbaar: de full-size Performance Mouse MX en de Anywhere Mouse MX voor onderweg. De adviesprijzen zijn respectievelijk 99,99 euro en 79,99 euro.

‘Laptops zijn de laatste tijd uitermate populair vanwege de vrijheid om op elk gewenst moment en op elke plek in contact te treden met de digitale wereld. Maar tot op heden was er nog geen enkele muis verkrijgbaar die volledig aan kon sluiten op deze hoge mate van flexibiliteit’, zegt Rory Dooley, senior vice president en general manager van de Logitech Control Devices business unit. ‘Dankzij Logitech Darkfield komt daar nu verandering in. Of je ‘s ochtends het laatste nieuws wilt opvragen aan de keukentafel of in een chique vergaderruimte nog even een spreadsheet aan wilt passen op een glazen tafel: de nieuwe Logitech muizen voeren de taken uit alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.’ Dus ook op een glazen tafel.

Om beweging op glas te registreren, benut Logitech Darkfield een sensor die microscopisch kleine deeltjes en krassen detecteert. Het totale oppervlak zelf blijft grotendeels buiten beschouwing. De sensor van de muis ‘ziet’ het schone gebied van een glazen oppervlak als een donkere achtergrond met heldere stippen: stofdeeltjes.

Beide muizen bieden ondermeer hyper-fast scrolling voor het doorlopen van lange documenteren en een click-to-click modus voor meer precisie tijdens het navigeren door lijsten, foto’s en slideshows. Met het flexibele micro-usb-oplaadsysteem is de muis eenvoudig op te laden via de computer of het stopcontact. Opladen is ook mogelijk tijdens gebruik van de muis. Voor verbeterde productiviteit heeft de muis vier programmeerbare duimknoppen voor ondermeer het schakelen tussen applicaties en een zoomfunctie. De krachtgevoelige side-to-side scrolfunctie (softwarematig geactiveerd) maakt het navigeren in webpagina’s nog makkelijker.

Buzz Lightyear ray gun

Toshibas nieuwste gaming laptop