in

Decemberverwachtingen Blu-ray hoog

Blu-ray Disc, de hd-opvolger van dvd, wordt steeds populairder. In 2009 zijn tot nu toe driehonderd procent méér Blu-ray disc-spelers gekocht dan in 2008. GfK Retail and Technology Benelux verwacht dat de helft van alle spelers en films op Blu-ray Disc in het laatste kwartaal over de toonbank gaat.

Aan het einde van dit jaar heeft zeventig procent van de huishoudens in Nederland een hdtv, voorspelt GfK Retail and Technology Benelux. Een fractie daarvan ontvangt tv-uitzendingen in hd-kwaliteit. ‘Deze kloof tussen huishoudens met een hdtv en huishoudens die televisiekijken in hd-kwaliteit, is een grote kans voor Blu-ray,’ stelt Daniëlle Tamis van de Stichting Blu-ray Disc Promotie Benelux. ‘Als mensen van de hd-beeld- en geluidskwaliteit van hun hdtv willen genieten zonder daar maandelijks voor te hoeven betalen, is de Blu-ray Disc speler de beste manier om deze kloof direct te overbruggen.‘

In de eerste drie kwartalen van 2009 hebben de Nederlanders ruim 16 miljoen euro aan films op Blu-ray Disc uitgegeven. In het laatste kwartaal van 2009 zullen bestsellers zoals, Terminator Salvation, Gladiator, Harry Potter and the Half-Blood Prince, Ice Age 3 en Sneeuwwitje ervoor zorgen dat er bijna net zoveel films op Blu-ray Disc over de toonbank gaan als in de eerste negen maanden van dit jaar.

De topspelers voor december zijn:
• Samsung BD-P4600
• Sony BDP-S360
• Panasonic DMP-BD80
• Philips BDP7500
• Sony PlayStation 3

Mini nachtkijker van Minox

Vanaf 2012 betalen met chip