in

Derde wereldoorlogje spelen in een Tom Clancy-setting

Tom Clancy staat inmiddels garant voor een groot aantal gamereleases waaronder Ghost Recon, Rainbow Six en Splinter Cell. Na deze reeks van succesvolle tactische shooters is het nu de beurt aan een real time strategy game met een duidelijk Tom Clancy sausje.

In de nabije toekomst lopen de internationale spanningen zo hoog op dat een derde, alles omvattende, wereldoorlog onafwendbaar is. De speler wordt het strijdtoneel gestuurd en mag zijn geluk beproeven met een van de drie beschikbare fracties: de Russen, de Amerikanen of de Europese strijdkrachten.

Het spel kent vier spelmodes waarin de speler soms een gebied moet veroveren of juist verdedigen, de vijand moet verslaan of de verschillende uplinks die op de kaart te vinden zijn, moet veroveren. In Teather of War is het juist de bedoeling om wereldheerschappij te bedingen door alle grondgebieden te veroveren. Het vechten gebeurt in korte maar krachtige gevechten waarin verschillende troepen en moderne oorlogsvoertuigen gebruikt worden, waaronder tanks, helikopters, artillerie en grondtroepen.

Anders dan in de meeste real time strategy games ligt de nadruk niet op resource management maar op actie waarbij de te verdienen command points, geld en ervaringspunten kunnen worden ingeleverd voor versterkingen, luchtaanvallen of nieuwe wapens.

De grootste vernieuwing brengt het spel met de mogelijkheid om de troepen door middel van stemcommando’s aan te sturen. Dit gaat erg makkelijk en vrij nauwkeurig zodat de speler zich al snel een generaal midden in de actie waant. De camerastandpunt vlak achter je troepen vergroot deze beleving alleen maar. Trouwens ook zonder de headset met stembesturing is het spel door handige controllerbesturingssystemen op de consoles prima te spelen.

Tom Clancy’s EndWar is per direct beschikbaar voor de PS3, Xbox 360, PSP en NDS. Ubisoft is de uitgever/distributeur.

Nieuwe lijn Mac-cessoires van Targus

Sms’jes en gegevens gemakkelijk bewaren