in

DigiFocus: Gezond 2016 in met behulp van Philips monitoren

4 tips van MMD voor een gezonde start van 2016 op de werkvloer – Een van de voornemens dit jaar kan zijn beter op je gezondheid letten. Nu zijn tips als genoeg pauze nemen, rechtop zitten en af en toe bewegen wel bekend.

Maar wat kun je nu nog meer doen om je dit jaar wel aan je goede voornemen te houden? MMD, een toonaangevend technologiebedrijf en merklicentiepartner voor Philips Monitors, heeft onlangs een aantal monitoren geïntroduceerd die je hierbij kunnen helpen en bijdragen aan een gezonde werkplek. Zij hebben dan ook een aantal tips opgesteld die je kunnen helpen 2016 goed en gezond te starten.

1. Kies de perfecte grootte – Afleiding kan één van de redenen zijn waardoor het soms lastig is al je taken op een dag af te krijgen. Met pratende, bellende en langslopende collega´s, is het vaak niet eenvoudig om je te concentreren. In zo’n geval kan een grote monitor of een curved monitor, zoals de Philips Brilliance Curved UltraWide, zorgen voor de ideale focus en meer ‘personal space’. Met de curved monitor hoef je bijvoorbeeld minder vaak je hoofd te draaien om te kijken wat er in de hoek van het scherm gebeurt. Zo ga je veel meer op in je werk, met minimale afleiding.

2. Bescherm je ogen – Flikkerende schermen kunnen zorgen voor hoofdpijn en ook continue blootstelling aan het blauwe licht van schermen kunnen gevolgen hebben voor de gezondheid. Met de juiste monitor kun je hier zeker iets aan doen. Zo reguleert de Philips Flicker-free-technologie de helderheid van de schermen zodat er minder flikkeringen ontstaan en de ogen uiteindelijk minder vermoeid zijn. Deze technologie is geïntegreerd in de nieuwste schermen van Philips Monitors. De nieuwe Philips SoftBlue-technologie daarentegen beschermt de ogen en vermindert vermoeidheid aan de ogen door het reduceren van de impact bij blootstelling aan blauw licht.

3. Kies de juiste hoogte – Het is belangrijk dat schermen in verschillende kijkstanden kunnen worden gebracht. Met de Philips SmartErgoBase kun je het scherm precies de juiste draaivoet, kanteling en kijkhoek geven, wat helpt om de fysieke belasting van een lange werkdag te verzachten. Als prettige bijkomstigheid zorgt de standaard voor minder kabels op het bureau. Zo is je werkplek netter en opgeruimder, wat zorgt voor meer focus en minder afleiding.

4. Ga voor haarscherpe beelden – De nieuwste schermen hebben een haarfijne resolutie met 4K UHD-helderheid. Ultra High Definition (4K) heeft 3.840 x 2.160 pixels en geeft per inch op het scherm vier keer zoveel pixels weer als Full HD. Het resultaat: een duidelijk beeld met een frisse uitstraling, waarop ruimte is voor meerdere werkgebieden of “zones”. Dit jaar is 4K beschikbaar gekomen voor nog grotere schermen, zoals 32 en 40 inch. Zo kun je toch een superscherpe monitor in huis halen zonder dat het bureau meteen vol staat.

Natuurlijk betekent een ander scherm op je bureau niet automatisch dat je je aan je goede voornemen kunt houden. Het meeste zul je toch echt zelf moeten doen. Wel kunnen bovenstaande tips je op weg helpen. Succes! www.mmd-p.com

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

Sony Mobile introduceert de Xperia M5 in Nederland

De FUJIFILM X-Pro2