in

DigiFocus: Kies de juiste monitor voor langer kijkplezier

Waar je op moet letten wanneer je een monitor zoekt waar je veel uur op gaat spenderen – Door het grote aanbod in monitoren is er vandaag de dag voor ieder wat wils.

Sommige mensen zitten langer achter een scherm dan anderen. Grafische ontwerpers, programmeurs, financiële deskundigen, kantoormedewerkers: wat je ook nodig hebt om goed te kunnen werken, een paar belangrijke functies kunnen alsnog het verschil maken. MMD, merklicentiepartner van Philips monitors, noemt hieronder enkele kenmerken die je comfort garanderen achter het scherm.

Rug- en nekpijn

Om fysieke klachten te voorkomen en werken op een monitor comfortabeler te maken, is het belangrijk om een monitor met ergonomische aanpassingsopties te kiezen voor een betere houding achter het bureau.

  • Een in hoogte verstelbare standaard is een goede start. Deze maakt het mogelijk om het scherm op je gezichtsveld aan te passen.
  • De Philips SmartErgoBase heeft nog meer variaties: Doordat de monitor in de hoogte aangepast, geroteerd, gekanteld en gedraaid kan worden, levert deze maximaal comfort en zullen fysieke spanningen na een lange werkdag verdwijnen. Bovendien kan de monitor zelfs bijna verlaagd worden tot het niveau van het bureau. Daarbij vermindert de standaard de wirwar aan kabels zodat je werkplek er opgeruimd uitziet.

Vermoeide ogen

Wie heeft er geen last van zijn/haar ogen na een tijdje schermstaren? De volgende stap in het creëren van een comfortabele werkomgeving is het verminderen van de vermoeiende effecten van slechte verlichting en potentieel schadelijk blauw licht met korte golflengte.

  • Blauw licht met korte golflengte kan schadelijk zijn voor je ogen en na verloop van tijd je zicht aantasten. Philips SoftBlue-technologie stopt een deel van het blauw licht bij de bron, waarbij de originele kleur behouden blijft. Dit is anders dan wat filteropties doen. Deze blokkeren de stralen met glas, waardoor de kleuren geel worden. Dit kan de kijkervaring en de beelden verpesten. Een andere manier om blauw licht met korte golflengte te verminderen is de LowBlue Mode, een slimme software technologie.
  • Flicker-free-technologie reguleert helderheid en vermindert het flikkeren van het scherm voor een betere beeldweergave. Door de manier waarop de helderheid wordt gereguleerd op LED-verlichte schermen, zien sommige gebruikers een flikkering op het scherm, wat tot vermoeidheid aan de ogen kan leiden. De “Flicker-free”-technologie past een nieuwe helderheidsregulatie toe voor meer visueel comfort. Een andere functie om vooral het lezen comfortabeler te maken is de EasyRead-modus, waardoor het lijkt alsof je van papier leest.

Een wirwar aan kabels

Te veel kabels maar te weinig poorten om ze kwijt te kunnen; dit is een grote irritatie bij veel mensen die achter een bureau werken. Deze functies werken dit probleem weg:

  • USB-C is in het bijzonder geschikt voor Ultrabook-gebruikers. Het maakt van de monitor een hub waarmee je het beste haalt uit beperkte aansluitmogelijkheden en flexwerken. Met USB-C kun je toegang krijgen tot op de monitor aangesloten randapparatuur. Daarbij heb je slechts een enkele SuperSpeed USB-kabel nodig om video en audio over te dragen en verbinding te maken met internet en intranet.
  • Multi-monitor opstellingen verhogen de productiviteit en maken het eenvoudiger om te multitasken. Monitoren die Daisy Chaining mogelijk maken, kunnen aan elkaar aangesloten worden via een enkele DisplayPort-kabel.

Onveillige webcams:

  • Met webcams kan je snel en gemakkelijk contact houden met je collega’s en partners over de hele wereld. Toch brengen ze ook risico’s met zich mee: elke webcam is namelijk een kijkgat in je bedrijf. Als deze gehackt wordt, kunnen onbevoegden meekijken. Pop-up webcams bieden hetzelfde als gewone webcams maar met minder risico’s: de webcam kan uitgeklapt worden wanneer je hem nodig hebt voor vergaderingen en kan weer netjes ingeklapt worden als deze niet nodig is.

Ecologische gevolgen

Steeds meer mensen maken milieubewustere keuzes bij het aanschaffen van een nieuw technologisch product. Voortaan kun je ook kiezen voor monitoren met milieuvriendelijke technologieën die CO2 en andere milieu-effecten minimaliseren.

  • De PowerSensor verlaagt het energieverbruik met 80% en helpt de CO2-uitstoot te verminderen doordat deze kan detecteren of je je voor de monitor bevindt of niet.
  • Kwik is één van de meest giftige natuurlijke stoffen. Kies daarom voor een kwikvrij scherm om de milieu-impact van je apparaten te verminderen. Alle Philips LED-monitoren zijn kwikvrij.

Deze monitorfuncties zijn belangrijk om je comfort en je productiviteit te verhogen tijdens de uren achter je scherm.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

Bullitt Group lanceert robuuste Cat® T20 tablet

ThinkPad Anniversary Edition 25