in

DigiFocus: interview met Marcel Meijer (Witt Benelux)

Witt A/S breidt uit naar de Benelux en introduceert high-end, premium merk ROIDMI – Witt A/S, één van de grotere distributeurs in Scandinavië breidt uit naar de Benelux. Eerder dit jaar opende het bedrijf een nieuw hoofdkantoor in Nederland.

Wat zijn de verdere plannen van de Deense distributeur hier in Nederland? Digitailing interviewde Marcel Meijer, Directeur van Witt Benelux.

Wat voor een soort bedrijf is Witt A/S?

Witt A/S is een van oorsprong Deense distributeur van kwaliteitsmerken in consumentenelektronica. Het bedrijf is in 1993 opgericht door Allan Witt, zijn logeerkamer richtte hij in als kantoor en begon met de import en verkoop van witgoed in Denemarken en de rest van Scandinavië. Het is nog steeds een familiebedrijf maar dan met meer dan honderdveertig man in dienst en een omzet van meer dan € 100 miljoen. Daarnaast krijgt Witt A/S al jaren de maximale AAA-kredietbeoordeling.

Welke merken voert Witt A/S?

Binnen Witt A/S voeren wij kwaliteitsmerken in consumentenelektronica zoals onder andere iRobot, Segway, Sage, Everdure, Liebherr, Witt Premium en -Classic en ROIDMI. Denk hierbij aan producten zoals als e-bikes, koffiemachines, vacuüm blenders, sous-vide producten, babycare, barbecues, robot- en steelstofzuigers, robotmaaiers, kookplaten en afzuigoplossingen die Witt levert aan CE-retail en keukenspeciaalzaken in heel Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

Waarmee onderscheidt Witt Benelux zich van zijn concurrenten?

Bij Witt Benelux zetten wij ons in voor kwaliteit, design, gebruiksgemak en service. Wij kiezen premium merken die wij exclusief kunnen aanbieden en het liefst ook exclusief binnen één distributiekanaal, zoals bijvoorbeeld ROIDMI via de vakhandel, aan consumenten leveren. Loyaliteit naar het kanaal toe vinden wij superbelangrijk.

Met welke producten start Witt Benelux in Nederland?

Wij beginnen de productenlijn met het merk ROIDMI: fabrikant van high-end steelstofzuigers en grootste uitdager van marktleider Dyson. De draadloze steelstofzuigers van ROIDMI zijn er in verschillende modellen en variëren in prijs € 249 tot bijna € 700. ROIDMI stofzuigers zitten vol met innovaties zoals een app waarmee je de zuigkracht kunt instellen of die je een melding geeft wanneer je filter schoongemaakt moet worden. Ook kunnen we firmware updates naar de machines sturen. Daarnaast hebben veel modellen ook LED-verlichting met lichtsensor en een dweilfunctie.

Op korte termijn zal de productlijn van Witt Benelux uitgebreid worden met merken als VBreathe, Witt Premium- en Classic SDA. Ook gaan we de merken De Dietrich (uitvinder van de inductieplaat) en Brandt exclusief naar de Benelux brengen, naast onze eigen MDA-lijn. Ook voeren we gesprekken met enkele merken ter uitbreiding van ons portfolio.

Wat is de strategie van Witt Benelux met betrekking tot het laten groeien van merken als ROIDMI, Witt Premium, Classic SDA en MDA-lijn?

Belangrijk is hier dat we een duidelijke keuze maken, en voor ROIDMI en SDA zien wij de vakhandel als het kanaal met toegevoegde waarde. Wanneer wij hun deze bijzondere producten dan ook echt exclusief kunnen laten verkopen en hierbij ondersteuning bieden, dan bieden wij de distributieketen echte toegevoegde waarde en zo kunnen we elkaar helpen groeien.

Welke voordelen zijn er voor winkeliers die merken van de Witt-lijn willen verkopen? En hoe wordt de ondersteuning en service in Nederland beheerd?

Het grote voordeel is echt dat wij exclusief zijn met hele goede en mooie merken. Nieuwe onderscheidende merken dus en geen concurrentie uit onverwachte hoek voor onze partners. Deze stabiliteit gecombineerd met een goede marge maken het super interessant voor ondernemers om met ons in zee te gaan. Voor ROIDMI hebben we service ondersteuning in het Nederlands en Frans en voor MDA gaan we straks met een betrouwbare partner werken die reparaties aan huis kan uitvoeren, indien nodig.

Wat zijn de plannen van Witt A/S voor de Nederlandse markt?

De oprichting van Witt Benelux B.V. is inmiddels een feit. Een volgende stap in het proces zal het zoeken van nieuwe collega’s zijn. Ik verwacht dat wij eind volgend jaar vijf medewerkers in ons commerciële Benelux-team hebben. In de Benelux kunnen wij ons volledig richten op verkoop en klantondersteuning. De overige activiteiten zoals marketing, logistiek en financiën worden vanuit Witt A/S in Denemarken ondersteund.

De korte termijn focus ligt op het opbouwen van merkbekendheid bij zowel de vakhandel als consumenten. Daarnaast zetten wij ons in voor het opbouwen en uitbreiden van een stevig netwerk binnen de CE-retail. Witt A/S heeft in Scandinavië een goede naam opgebouwd met merken en producten van hoge kwaliteit en wij maken deze cirkel rond met service van ditzelfde niveau. Voor al onze merken hebben wij servicespecialisten in huis. Wij streven ernaar om onze Scandinavische service ook in de Benelux aan te bieden.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Poly’s DECT-headsets bieden ultieme betrouwbaarheid en helderheid in alle gesprekken

Nuki Box maakt je intercom slimmer dan ooit tevoren