in

DigiTest: Logitech MX Keys S + Anywhere 3S mouse for Mac review

Zoals jullie misschien weten zijn we bij Digitailing best wel Apple minded, van iPhones tot iPads en Apple watches tot MacBooks en ga zo maar door… Ons draadloze kleine Mac toetsenbordje gaat voor deze review plaatsmaken voor de grote MX Keys van Logitech, en laten we dan gelijk de MX muis erbij pakken!

De MX Keys S for Mac luidt de volgende generatie van de Logitech Master Series in. De MX Keys S is vanaf de basis opgebouwd voor desktopworkflows en is misschien groter dan het gemiddelde toetsenbord, maar we waren gewoon onder de indruk van de prestaties en mogelijkheden.

Ontwerp & looks

MX Keys S behoort tot de Master Series-reeks toetsenborden en muizen van Logitech en is een groot  toetsenbord, op maat gemaakt voor mensen die veel typruimte prefereren, naast snelkoppelingen, automatiseringen en gemakkelijk toegankelijke bedieningselementen. Verkrijgbaar in grafiet of lichtgrijs, de MX Keys S is 132 mm van boven naar beneden, 430 mm breed en 20 mm dik, met een gewicht van 810 gram.

De MX Keys S ziet eruit en voelt aan als een product dat is ontworpen voor professionals. Er zijn geen scherpe delen en elke hoek heeft een gladde en voorgevormde afwerking. Dezelfde strakke look is van toepassing op de behuizing van het toetsenbord, waarbij alle daadwerkelijke toetsen op één metalen blad zijn geplaatst.

Bovendien is elke toets voorzien van een matte coating voor een super glad gevoel, met een subtiele inkeping in het midden. Deze kleine kuiltjes fungeren als een grip voor je vingertoppen, waardoor elke toetsaanslag nauwkeurig en natuurlijk aanvoelt. We hielden ook van de ligt oplopende hoogte (van voor naar achter) van het toetsenbord, maar sommige gebruikers zullen misschien teleurgesteld zijn door het ontbreken van uitvouwbare scharnieren.

De aan/uit-schakelaar en de USB-C-oplaadpoort bevinden zich rechtsboven op het toetsenbord, net boven de LED-voedingsindicator. Wanneer je de MX Keys S inschakelt, brandt de indicator groen. Wanneer het toetsenbord wordt opgeladen, pulseert de statusindicator in dezelfde kleur.

De MX Keys S is niet bepaald een draagbaar toetsenbord. Gezien het gewicht, de afmetingen en het feit dat er geen mechanisme is om het product in te klappen en op te bergen, moet de MX Keys S worden gezien als een vast onderdeel van je bureaublad.

Koppeling en prestaties

De MX Keys S kan tegelijkertijd aan drie apparaten worden gekoppeld, met behulp van Bluetooth Low Energy (BLE) of de meegeleverde Logi Bolt USB-ontvanger . Je vindt de invoerwisseltoetsen (weergegeven door een computer/tablet/telefoonpictogram) aan de rechterkant van het toetsenbord. Om de MX Keys S aan een nieuw apparaat te koppelen, houdt je er eenvoudigweg één ingedrukt, op welke ingang u het apparaat ook wilt aansluiten. Wanneer de witte LED-indicator van de toets snel begint te knipperen, is het toetsenbord klaar om te koppelen. Ga vervolgens naar de Bluetooth-instellingen op uw hostapparaat en sluit de MX Keys S aan.

Het wordt nooit saai om de achtergrondverlichting aan te zien gaan wanneer je hand in de buurt van het toetsenbord komt

Qua functionaliteit is de MX Keys S een van de meest comfortabele toetsenborden die we ooit hebben gebruikt. Sterker nog, er waren genoeg momenten waarop we helemaal vergaten dat we het toetsenbord van onze MacBook Pro niet eens gebruikte. Net als bij het MacBook-toetsenbord zijn een aantal essentiële aanpassingen binnen handbereik, waaronder bedieningselementen voor de achtergrondverlichting voor zowel uw scherm als het toetsenbord, samen met volumeaanpassingen voor je computer.

Standaard reageert de MX Keys S op aanrakingen en zwaaibewegingen, en het wordt nooit saai om de achtergrondverlichting aan te zien gaan wanneer je hand in de buurt van het toetsenbord komt. Tijdens het typen blijft de achtergrondverlichting branden en reageert op het omgevingslicht in je werkomgeving. Natuurlijk kun je handmatig aanpassen hoe helder de toetsen worden met de F3- en F4-toetsen (achtergrondverlichting), of je kunt ervoor kiezen om de helderheid helemaal uit te schakelen.

Ik waren ook blij verrast hoe stil de MX Keys S is. We vermoeden dat de matte coating een goede geluidsisolator is, omdat we dachten dat het toetsenbord van onze MacBook al stil was…

Batterij: gaat lang mee en is snel op te laden

Als u een macOS-product gebruikt, kan je eenvoudig het batterijniveau van de MX Keys S controleren door op de het bluetooth icoon rechtsboven op het bureaublad te klikken. “MX Keys S” is de standaardnaam van het toetsenbord en het batterijniveau wordt rechts op het label weergegeven.

Als het tijd is om de MX Keys S op te laden, wil je hiervoor de meegeleverde USB-C naar USB-A-kabel gebruiken (wisselstroomblok vereist als je van plan bent hem op een stopcontact aan te sluiten). Logitech geeft aan dat je tot 10 dagen prestatie krijgt na één keer opladen of 20 weken als de achtergrondverlichting is uitgeschakeld.

Logi Options+ software

In het geval van de Logitech Master Series is de Logi Options+ software niet vereist, maar je loopt een heleboel functies mis als je deze laat liggen.

Voor de eerste installatie moet je de meegeleverde Logitech Bolt USB-ontvanger op je computer aansluiten. Zodra het toetsenbord wordt gedetecteerd, wordt u gevraagd een van de invoertoetsen ingedrukt te houden. Vervolgens wordt u gevraagd een verbindingspincode in te voeren op de MX Keys S.

Eenmaal gekoppeld zie je de MX Keys S op het startscherm van de software. Linksonder in het scherm zie je een batterij-uitlezing die aangeeft hoeveel lading er nog is en of het toetsenbord is verbonden met Bluetooth of de Bolt-ontvanger.

Als je op het tabblad ‘Toetsen’ klikt, kunt u de gehele bovenste rij met toetsen aanpassen (zonder de invoerknoppen). Wanneer je selecteert aan welke toets u wilt werken, verschijnt er aan de rechterkant van het scherm een ander menu met een vervolgkeuzelijst met toewijzingsopdrachten en Smart Actions, Logitechs eigen automatiseringssysteem dat meerdere opdrachten kan toewijzen (zoals Zoom openen en dempen uw laptopmicrofoon) op slechts één toets.

Als bonus kunt u ook op de knop ‘Toepassing toevoegen’ klikken (rechterbovenhoek van het startscherm) om een van de apps op uw computer toe te wijzen aan een van die aanpasbare toetsen.

Als je het toetsenbord aan meer dan één apparaat hebt gekoppeld, kan je op het tabblad “Easy-Switch” klikken om tussen invoer te schakelen met behulp van Options+. En last but not least is er het tabblad ‘Instellingen’, waar u terecht kunt voor probleemoplossing, fabrieksresets en software-updates.

Conclusie

Als je een toetsenbord nodig hebt dat met elk besturingssysteem en/of workflow werkt, dan is de Logitech MX Keys S een van de beste keuzes die je kunt maken. Ook al is het iets groter dan een traditioneel toetsenbord, het is super makkelijk om mee te werken, voelt geweldig aan op handen en vingers, beschikt over een eersteklas batterij en de intelligente verlichtingsfuncties zijn de bom.

 

MX Anywhere 3S for Mac

Oké De Logitech MX Keys S is geen toetsenbord voor onderweg of in je rugzak… De MX Anywhere daarentegen past in je broekzak! De MX Anywhere 3S for Mac is zonder twijfel de beste muis die we ooit hebben gebruikt voor Mac en iPad. Deze compacte muis is geoptimaliseerd voor macOS en iPadOS, wat betekent dat hij perfect integreert in mijn Apple-ecosysteem. Hier zijn enkele redenen waarom wij deze muis geweldig vinden:

Voor Apple/Mac

De muis is speciaal ontworpen voor Mac-gebruikers. De 8K DPI-sensor biedt ongelooflijke precisie, waardoor ik op elk oppervlak kan werken, zelfs op glas. Het MagSpeed-wiel maakt scrollen een fluitje van een cent en de stille klikken zorgen voor een ononderbroken werkstroom. De Space Gray en Pale Gray afwerkingen passen perfect bij mijn Apple-apparaten, waardoor het geheel er stijlvol uitziet.

On the road

Met de 8K DPI optische sensor kan ik de muis op elk oppervlak gebruiken, zelfs op glas van minimaal 4 mm dik. Dit maakt het ideaal voor werken onderweg, of ik nu in een café zit of thuis op de bank werk. De hoge DPI-tracking betekent dat ik met minimale bewegingen veel terrein kan bestrijken, wat het werken onderweg een stuk makkelijker maakt.

Scrollen tot je een ons weegt

Het MagSpeed-wiel biedt de snelste, stilste en meest nauwkeurige scrolervaring ooit. Ik kan nu door 1000 regels per seconde scrollen en dankzij de kliksgewijze modus kan ik stoppen op de pixel nauwkeurig. Dit is vooral handig bij het bewerken van afbeeldingen of werken met grote documenten.

Ssssst… Stil!

De stil klikken functie van de MX Anywhere 3S for Mac is een gamechanger. Het zorgt voor minder afleiding en meer focus, wat mijn productiviteit enorm heeft verhoogd.

Workflow

Met Logi Options+ kan ik de trackingsnelheid instellen, knoppen aanpassen en gebruikmaken van app-specifieke aanpassingen. Dit heeft mijn workflow enorm geoptimaliseerd, vooral omdat ik vaak tussen verschillende applicaties schakel.

De stil klikken functie van de MX Anywhere 3S for Mac is een gamechanger

Koppelen

Ik kan de muis eenvoudig koppelen via Bluetooth® Low Energy met maximaal drie macOS- en iPadOS-apparaten en schakelen tussen deze apparaten met één druk op de knop. Dit is perfect voor mijn multitasking-behoeften en zorgt voor stabiele en betrouwbare draadloze connectiviteit.

De Flow-functie in combinatie met Logi Options+ maakt het mogelijk om naadloos tussen meerdere Mac-computers te werken. Ik kan tekst, afbeeldingen en bestanden moeiteloos tussen computers verplaatsen door simpelweg mijn cursor naar de rand van het scherm te bewegen. Dit heeft mijn efficiëntie enorm verbeterd.

Gerecycled plastic

Het feit dat deze muis is gemaakt van hoogwaardig gerecycled plastic zonder in te leveren op prestaties, geeft me een goed gevoel over mijn aankoop. Duurzaamheid en hoge prestaties gaan hand in hand bij de MX Anywhere 3S for Mac.

Overal

De muis heeft een compact ontwerp dat perfect in mijn hand past en siliconen zijgrepen die zacht aanvoelen. Dit maakt het werken gedurende lange periodes comfortabel, waar ik ook ben. En als ik hem in mijn tas gooi, weet ik dat ik hem na maanden gebruik gemakkelijk schoon kan maken.

Knoppen

 1. MAGSPEED-SCROLWIEL
  Het scrolwiel schakelt automatisch over van regel voor regel scrollen naar vrij draaiend wanneer je sneller scrolt.
 2. KNOP VOOR MODUSWIJZIGING
  Klik om handmatig te schakelen tussen de modi Kliksgewijs en Vrij draaiend.
 3. ZIJKNOP VOORUIT
  Ga vooruit met de perfect geplaatste knop.
 4. ZIJKNOP TERUG
  Ga terug met de perfect geplaatste knop.

Conclusie

De MX Anywhere 3S for Mac biedt next-level precisie, stille klikken en een ongeëvenaarde scrolervaring. Of je nu onderweg bent of op kantoor werkt, deze muis levert overal en altijd top prestaties. Een absolute must-have voor elke Mac-gebruiker!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

TCL ontvangt meerdere prijzen voor uitmuntend productontwerp bij de 2024 Red Dot Awards

Fender en Teufel introduceren de gezamenlijk ontwikkelde ROCKSTER-serie