in ,

DigiTest: Logitech MX Master 3 muis en MX Keys toetsenbord

Sinds oktober dit jaar heeft Logitech een nieuwe muis en toetsenbord in de schappen welke de MX-Series compleet maakt. Uiteraard zijn beide los van elkaar te gebruiken, maar – zo wordt beloofd – nog beter worden wanneer je ze samen gebruikt.

De in Zwitserland ontworpen MX Master 3 muis en MX Keys toetsenbord zijn voorzien van features welke geschikt zijn voor professionals of gevorderde gebruikers. Een desktop ervaring zoals het bedoeld is zeggen ze bij Logitech.

MX Master 3 | muis

Beide producten komen in een fraaie matzwarte verpakking met glanzende spotvernis productafbeeldingen als bedrukking, een cadeautje om te krijgen dus. De matzwarte muis is zoals aangegeven ontworpen voor bijvoorbeeld grafische doeleinden en ligt super in de hand met een lage glooiing voor je duim waardoor je hand precies goed ligt voor de twee scroll-wieltjes. Na aansluiten van de USB-ontvanger maak je gemakkelijk contact met de muis, dit kan echter ook via Bluetooth als je laptop of desktop dit toestaat.

De draadloze muis is geheel naar je eigen voorkeur in te stellen via Logitech Options maar je kan ook gewoon uit een aantal voorkeursinstellingen kiezen welke zijn ingericht voor specifieke programma’s (bijvoorbeeld Photoshop, Powerpoint of Final Cut Pro). Het Logitech MX signature Darkfield sensor zorgt voor 4.000 DPI en is bruikbaar op alle bureauoppervlakken (incl. glazen tafel- of bureaubladen). Wanneer je batterij volledig is opgeladen gaat deze 70 dagen mee maar mocht je onverhoopt toch leeg geraken heb je door de USB-C Quick Charging al binnen drie minuten genoeg power om de dag door te werken.

Zo kan je door één beweging tegen de zijkant van je scherm bijvoorbeeld een mapje kopiëren van je desktop naar je laptop, erg handig

Er bevinden zich twee scollwielen en zeven knoppen op de MX Master 3, dit lijkt veel maar bij professioneel gebruik is dat zeker niet ongewoon. Je kan de muis zelfs op twee computers tegelijk gebruiken, zo kan je door één beweging tegen de zijkant van je scherm bijvoorbeeld een mapje kopiëren van je desktop naar je laptop, erg handig.

MX Keys | toetsenbord

Met zijn vloeiende toetsaanslagen en nauwkeurige reactie is de MX Keys een interessante toevoeging aan de MX-serie producten van Logitech. De slimme achtergrondverlichting herkent of je handen zich boven het toetsenbord bevinden en schakelt dan aan of uit (afhankelijk van de verlichting in de kamer), dit zorgt uiteraard voor batterijbesparing.

Zowel de muis als het toetsenbord zijn compatibel met Windows, Mac en Linux en zien er fraai uit op je bureau. Tot drie computers tegelijkertijd kan je bedienen met zowel muis als toetsenbord, met als extra voordeel documenten of afbeeldingen makkelijk kopiëren.De USB-C snellaadfunctie is ook aanwezig voor de MX Keys.

Conclusie

De CAP van € 109,- voor de MX Master 3 en dezelfde prijs voor de MX-Keys is keurig en daarmee doet de professional een goede aankoop. Hiernaast zal deze ook snel gebruik maken van de extra mogelijkheden die deze Logitech MX producten bieden. Het feit dat je bureaublad ook nog een upgrade krijgt door de looks van deze producten is mooi meegenomen.

Kijk hier voor meer informatie.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Een op drie Nederlanders is smartphone-moe

Canon lanceert de EOS M200