in

DigiTest: Logitech Silent Wireless Combo & de MX Anywhere 3 review

Twee maanden geleden hadden we al de Logitech MX Master Series op de redactie maar dat weerhoudt ons er niet van om nu eens te kijken hoe de Silent Wireless Combo het er vanaf brengt. Tevens nemen we ook de MX Anywhere 3 onder handen.

MX Anywhere 3

Ook deze muis komt uit de MX Masters Series, maar is daarmee totaal niet te vergelijken. Het woordje ‘Anywhere’ geeft het eigenlijk al aan, deze compacte muis kan je overal mee naar toe nemen. Mobiel werken dus, en dat is wel iets van deze tijd. Ook al adviseert de regering thuis te werken, dat wil nog niet zeggen dat je niet mobiel bent, café’s slaan we over maar binnenshuis zijn we op zoek naar de ideale werkplek. Van keukentafel tot bureau en van eettafel tot werken vanaf de bank, je neemt ‘m overal mee naar toe. Het voordeel van de MX Anywhere is dat ‘ie op elke oppervlak trackt, ook op de glazen salontafel bijvoorbeeld.

De muis is klein maar ligt lekker in de hand, de siliconen zijkanten voelen zacht aan en zijn makkelijk schoon te maken

De muis is klein maar ligt lekker in de hand, de siliconen zijkanten voelen zacht aan en zijn makkelijk schoon te maken. Een opgeladen batterij gaat maar liefst zeventig dagen mee en kom je onverhoopt toch zonder stroom te zitten kun je USB-C fast-chargen en heb je binnen een minuut alweer genoeg voor drie uur werken. Je kunt kiezen uit drie verschillende kleuren; zwart, wit en een pastelrose (MacBook kleur) variant.

Een andere bekende optie zijn de app-specifieke profielen, ideaal als je met één van deze programma’s werkt: Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro, Google Chrome, Safari en Microsoft Word, Excel en PowerPoint. Tenslotte is deze muis geschikt om op meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken. De MX Anywhere 3 koppelt en wisselt met één druk op de knop tussen pc/Mac, laptop of tablet.

Silent Wireless Combo (MK295)

Voor de kleine portemonnee is deze Combo een perfecte oplossing. Waar de adviesprijs voor de MX Anywhere € 89,99 is, ben je voor deze stille combo (toetsenbord en muis) in totaal voor € 34,99 klaar. ‘SilentTouch’ is het motto van Logitech voor deze Combo, exclusieve technologie welke voor 90% toetsenbord- en muisgeluiden elimineert. Ook wel fijn in deze tijd van thuiswerken! Het gekke is dat wanneer je het klikken van de muis of toetsen niet hoort, je wel gewoon hetzelfde voelt als bij een ‘normaal’ toetsenbord of muis. Het toetsenbord is geen kleine variant maar heeft acht handige sneltoetsen en een numpad voor gegevensinvoer.

‘SilentTouch’ is het motto van Logitech voor deze Combo

Handig voor bijvoorbeeld presentaties ook is de 2.4GHZ-verbinding met een bereik van 10 meter, en geen vertraging door de kleine USB-ontvanger, welke je gewoon in je laptop of computer kan laten zitten. Batterijen vervangen hoef je nagenoeg niet te doen want de muis gaat 18 maanden mee en het toetsenbord houdt het maar liefst 36 maanden vol. De aan- en uitschakelaars werken hier uiteraard ook aan mee. De in zwart en wit verkrijgbare Silent Wireless Combo heeft een morsbestendig ontwerp en is in hoogte verstelbaar.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

De nieuwe Polar Vantage V2

Sound United rondt de overname van Bowers & Wilkins af