in

DigiTest: Razer BlackWidow Lite keyboard en Razer Atheris muis

De afgelopen week hebben we op de redactie de nieuwe Mercury-collectie van Razer mogen uitproberen. De Razer BlackWidow Lite (keyboard) en Razer Atheris (muis) om precies te zijn. Het toffe aan de nieuwe Mercury edities is dat ze bijna helemaal wit zijn.

Dit zorgt ervoor dat ze er superstrak uitzien, vooral als je de muis en het keyboard naast elkaar ziet. De Mercury-edities zijn overigens niet uitsluitend beschikbaar voor de twee accessoires die wij mochten testen, maar ook voor andere producten uit het Razer-assortiment!

Razer BlackWidow Lite

Laat ik beginnen met het keyboard (De Razer BlackWidow Lite – Mercury editie). Dit mechanische toetsenbord met supersnelle reacties is perfect om te gebruiken tijdens het gamen. Als je net zoals ik houd van rammen op je toetsenbord alsof het een typemachine is, zal je enorm genieten van deze toetsen (ook als je niet van rammen houdt hoor 😉 ). Razer zet het toetsenbord neer als een die je ook op kantoor kunt gebruiken.

“Dit mechanische toetsenbord met supersnelle reacties is perfect om te gebruiken tijdens het gamen”

Bij het toetsenbord krijg je een hoop O-ringetjes die je onder je toetsen kunt plaatsen. Deze zorgen ervoor dat je iets minder lawaai maakt tijdens het typen. Verder is dit model keyboard het meest compacte die Razer in het assortiment heeft. Voor mij is het een perfecte grootte. Niet te groot, maar ook niet te klein en er zitten geen overbodige toetsen en knoppen op. Verder zijn alle toetsen verlicht met witte LED’s.

Het licht komt niet alleen langs de toetsen weg, maar verlicht ook elke letter, cijfer en symbool individueel. Dit zorgt ervoor dat je op die avonden waar je nog tot laat in de avond aan het gamen bent (of natuurlijk aan het werk), moeiteloos je toetsen kunt vinden. Zelf vind ik LED verlichting er altijd erg tof uitzien, maar als je het niks vindt kun je er ook voor kiezen om de helderheid lager te zetten, of om het volledig uit te schakelen. Het komt erop neer dat, met deze stille/responsieve toetsen, compacte design en LED verlichting, het toetsenbord erg bruikbaar is voor zowel kantoor als gaming.

Razer Atheris

De draadloze muis (Razer Atheris – Mercury editie) is compact en dus makkelijk mee te nemen. Compact – maar niet klein! Ik heb vrij grote handen, maar deze muis valt nog steeds goed in m’n hand. De muis is aan te sluiten via een draadloze 2.4Ghz USB, maar is ook via Bluetooth te gebruiken. De batterijen en de USB zijn slim verstopt achter een klepje op de muis, waardoor ze een minimale hoeveelheid ruimte innemen.

Verder heeft de muis twee extra knoppen op de zijkant van de muis, deze knoppen zijn, net als de muis zelf, heel responsief. De extra knoppen zijn naar eigen inzicht in te stellen. Verder heeft de muis nog een klein knopje waarmee je de sensitiviteit aanpast (vijf verschillende opties).

Naast het BlackWidow Lite keyboard is ook de Atheris muis goed te gebruiken op zowel kantoor als gaming. Snelle knoppen en perfect compact formaat en zoals ik eerder ook al zei, deze witte muis ziet er fantastisch uit naast het witte toetsenbord.

Door: Damian Been (junior redacteur)
Meer informatie Mercury collectie: www.razer.com

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Telecompartijen schalen Recycle Movement op

Renewd levert iPhone voortaan in een nieuwe, meer duurzame verpakking