in

DigiTest: Logitech MX voor Mac review

Het is geen toeval dat de Master Series van Logitech op onze redactie voorbijkomen, Apple fanatics als we zijn. De MX Master 3 muis en de MX Keys voor Mac en iPad wel te verstaan.

Geoptimaliseerd voor Mac en iPad past de Master Series perfect in het ecosysteem van MacOS en iPadOS. Je kan de muis en het toetsenbord helemaal naar je hand zetten met programmeerbare knoppen en meerdere computers tegelijk bedienen. Laten we beginnen met het toetsenbord, net als de muis in een Space Grey uitvoering.

MX Keys voor Mac

De uitstraling van het toetsenbord heeft net als het Space Gray van Apple een mooie matte RVS-look. Geen echt RVS maar het toetsenbord heeft wel body (gewicht) en kleurt perfect naast Mac of iPad in dezelfde uitvoering. De lasergeprinte letters staan strak op de matzwarte toetsen welke op de bovenste en onderste laag na glooiingen hebben waardoor je vingers er lekker op ‘liggen’. Als het ‘logi’ logo niet bovenaan het toetsenbord zou staan zou je denken dat dit toetsenbord standaard geleverd wordt bij je Mac.

Cool effect is dat wanneer je je handen naar het toetsenbord beweegt deze door middel van een bewegingssensor oplicht. Of wanneer je je bureau verlaat, deze om energie te besparen weer uit gaat, de intensiteit van het licht past zich ook aan aan het omgevingslicht of regel je handmatig naar eigen voorkeur. Via USB-C is het draadloze Bluetooth toetsenbord op te laden of kan je het rechtstreeks aansluiten. Volgens Logitech kan je na een oplaadbeurt tot wel vijf maanden (verlichting uitgeschakeld) doorwerken.

Volgens Logitech kan je na een oplaadbeurt tot wel vijf maanden doorwerken.

Met MX Keys kan je kopiëren op je laptop en plakken op je desktop, tussen maximaal drie computers. Dit is alleen mogelijk wanneer je ook de muis gebruikt en de Logitech Options Software.

MX Master 3 voor Mac

De ideale partner zoals je hierboven leest is voor de MX Keys dus de MX Master 3 muis. Ook de MX Master 3 is uitgevoerd in Apple’s Spacy Gray look and feel maar toont uiteraard totaal anders dan je ‘gewone’ Apple Magic Mouse 2. Veel meer toeters en bellen, daar moet je wel voor open staan. De muis ziet er futuristisch uit en past perfect naar de vorm van je hand, je voelt ook gelijk de scroll wheels en ‘verborgen’ knopjes. Om gelijk met het scroll wheel te beginnen, deze gaat onder de naam MagSpeed en werkt elektromagnetisch. Hierdoor werkt het nagenoeg stil en kan deze tot 1.000 regels per seconde scrollen. Het stalen gekartelde wieltje geeft ook voldoende tegendruk om hem te voelen. Het wiel kan je, met het knopje erboven naar eigen voorkeur, schakelen tussen vrij spinnen of met gevoel van klik. Dat geld niet voor het duim scroll wheel, deze gebruik je bijvoorbeeld voor het switchen tussen programma’s maar ook voor opties binnen het softwarepakket dat je op dat moment gebruikt. Bij Safari kan je namelijk switchen tussen tabbladen, helaas wil dat nog wel eens voor vergissingen zorgen wanneer je dat niet door hebt. Echter zijn wij van het ‘command-tab’ programma wisselen en voelde dit dus niet als een probleem.

De Muis is sowieso volledig naar je hand te zetten wat betreft knoppenfuncties, en dat werkt voor heel veel bekende programma’s (van Adobe Photoshop tot Microsoft Powerpoint). De knoppen onder je duim kun je bijvoorbeeld instellen als volgende en- vorigeknoppen of als ‘undo’ en ‘redo’. Tenslotte kun je je duim ook nog naar beneden klikken om gebarenopdrachten uit te voeren. Schakel bijvoorbeeld tussen bureaubladen door vervolgens naar rechts of links te bewegen of naar beneden om je voor je App weergaven.

Hierdoor werkt het nagenoeg stil en kan deze tot 1.000 regels per seconde scrollen

De DPI-precisie is 4.000 en je kunt de MX Master door de Darkfield Tracking zelfs op glazen oppervlakken gebruiken. Via USB-C kun je de muis opladen of direct aansluiten op je Mac, maximaal 70 dagen op één volle accu maar mocht je muis toch leeg raken kun je binnen een minuut weer voor 3 uur vooruit.

iPad gebruik

Zowel de MX Master 3 als de MX Keys werken ook op je iPad (iPadOS). Gewoon aansluiten via Bluetooth en je gebruikt je iPad als een iMac of wat dacht je om je iPad toe te voegen in je meerdere apparaten set-up. Erg handig en werkt ook heel intuïtief, echter werk ik persoonlijk toch graag op een andere manier op de iPad. Of deze manier van werken wel voor jou werkt moet je uitproberen, alles voelt toch iets anders en niet alle knoppen werken hetzelfde. Bij een iPad wil ik toch gewoon met mijn vingers werken.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Western Digital levert WD Purple Ultra Endurance microSD-kaart voor AI en 4K smart video

Philips Fidelio X3 koptelefoon vanaf eind augustus verkrijgbaar