in , ,

DigiTest: Philips Hue Festavia lichtsnoer review

Ze hangen hier al een aantal dagen in de kerstboom daarom snel nog even een review vóór Kerst…

We waren bij Digitailing vrij snel met het testen van Smarthome producten en eigenlijk ook meteen fan van de Philips Hue lampen. Het Festival lichtsnoer is wat ons betreft dan ook een mooie toevoeging tijdens deze donkere dagen.

Laat je Kerstboom echt ‘shinen’

Uit de doos halen we een twintig meter lang snoer met 250 slimme mini-LED-lampjes. Maar wacht even, niet eerst die twintig meter uitrollen, dat is niet nodig. De doos heeft een handig oprol-systeem waardoor je de lichtjes als een soort haspel kunt uitrollen en straks na Kerst weer kunt oprollen.

Zoals gewoonlijk breng je de kerstboom lichtjes van onder naar boven aan en zo ook met het Festavia lichtsnoer, nu met een nog belangrijkere reden, hierover straks meer. We zijn al in het bezit van diverse Philips Hue producten en dus ook een Hue bridge. Via de app wordt het lichtsnoer dan ook snel herkend zodra je de stekker in het stopcontact steekt.

Fraaie kleuren

We duiken eerst even in de opties van de Hue app zelf om het lichtsnoer vervolgens in onze HomeKit toe te voegen. Binnen de Hue app kan je de kerstboomverlichting toevoegen aan bestaande ruimtes of scènes en ook gebruik maken van die kleurstellingen. Wil je de boom er echter wat meer uit laten springen kun je het lichtsnoer uiteraard iedere willekeurige kleur geven die je maar wilt.

Een stapje verder ga je door vier verschillende zones in je boom een andere kleur mee te geven. Hier komt dus het eerder genoemde uitrollen van onder naar boven om de hoek kijken. De kleurzones volgen elkaar dan namelijk mooi op en je kunt fraaie kleurcomposities maken op deze manier. Als dit nog niet voldoende is kun je ook gaan voor drie geanimeerde opties of wel; ‘Open haard’, ‘Kaars’ en ‘Schitter’, zodat je ruimte verandert in een waar winterwonderland. De eerst genoemde optie laat de LED-lampjes warm gloeien, optie ‘Kaars’ laat ze flikkeren en de derde schitter-optie spreekt voor zich. Al deze geanimeerde standen zijn ook qua felheid in te stellen. Leuke toevoeging zou kunnen zijn om ook de snelheid van de animatie aan te kunnen passen, maar wellicht doet Philips dit nog met een software-update. Als ze dan toch een update doorvoeren zou ik de animatie ook graag willen toepassen in mijn eigen gekozen kleurstelling.

HomeKit

Zoals alle Hue producten is het  Festavia lichtsnoer ook eenvoudig toe te voegen aan je Apple Smarthome (tevens kunnen Google Home en Alexia etc. dit ook). Maar aangezien wij Apple fans zijn willen we dit graag benoemen. Zodra we ons kantoor binnen komen en ‘hé Siri, goedemorgen’ eruit slingeren schakelt de kerstverlichting gelijk mee aan. ‘Hé Siri, kerstboom aan’ doet het uiteraard ook gewoon. Voorheen konden we dit ook al omdat we onze ‘gewone’ kerstverlichting in een slimme stekker hadden geplaatst. Echter miste we toen wel alle fraaie opties die het Hue Festavia lichtsnoer met zich mee brengt. Moet wel gezegd dat alle extra kleuropties alleen zijn in te stellen vanuit de Hue app en niet binnen HomeKit.

Conclusie

Is het Philips Hue Festavia lichtsnoer €159,99 waard? Wij denken van wel dus zouden willen zeggen snel naar de winkel en aanschaffen! Echter lezen we net op de website: ‘Het nieuwe Festavia lichtsnoer is beschikbaar in 2023!’. Why? Wat een gekke lanceerdatum is dat! Misschien kan Philips dit in de reacties hieronder nog eens toelichten 😁

Vergeet bijna nog te zeggen dat je de LED-lampjes ook kan laten dansen op het ritme van de muziek. Even de juiste app downloaden, koppelen aan Spotify en disco gegarandeerd. Dat dansen moet je wel binnen doen want het lichtsnoer is alleen voor binnen gebruikt, met het koude weer van de afgelopen dagen vind ik dat overigens niet zo’n probleem trouwens.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De Kerstcadeaugids 2022 DJI

XGIMI toont gloednieuwe technologie op CES 2023