in

DigiTest: Sandberg laat met Active lijn de échte kampeerder watertanden

Bij ons op de redactie kwam onderlaatst een grote doos binnen vol met Sandberg producten uit de Active lijn. Dit vraagt uiteraard om een test op maat…

Wanneer een die-hard avonturier al dit moois had mogen uitpakken zal hij nog halverwege de doos al achter zijn laptop zijn gesprongen om een reis naar een afgelegen gebied in Lapland of The Outback te boeken. De Sandberg Active lijn heeft met bijna dertig producten voor iedere kampeerder of avonturier een geschikt product. Van powerbanks tot solar chargers, je kunt het zo gek niet bedenken… Wij kregen zes producten opgestuurd, zo’n beetje uit iedere categorie iets.

De Deense gigant is al jaren toonaangevend op het gebied van powerbanks en vaak komen zij op de markt met een product dat net iets meer doet en kan dan wat je ervan mag verwachten. Dat is nu niet anders. Een luchtpomp kan tevens dienen als tentlamp en de zaklamp is tevens een powerbank waarmee je in geval van nood ook nog eens eenvoudig je autoruit mee in kan slaan. Tijd om de inhoud van onze doos eens nader te onderzoeken.

Onder de Digitailing-redacteur zijn geen die-hard avonturiers en toch werd er met smart op de doos gewacht. Mijn ouders zijn namelijk ieder jaar een aantal weken te vinden op de Vinkeveense Plassen alwaar zij hun intrek nemen in een hutje op ‘het eiland’. Niet het meest afgelegen gebied ter wereld uiteraard, maar het ontbreekt er wel aan een stroomvoorziening dus een uitermate geschikte locatie voor deze DigiTest.

We schetsen even de situatie. Er is dus geen stroomvoorziening, maar opa en oma willen uiteraard wel bereikbaar zijn en verbonden blijven met de bewoonde wereld. Telefoons en de tablet moeten dus opgeladen kunnen worden en daarnaast wordt er ’s avonds ook gewoon afgestemd op RTL Nieuws via het LCD televisietje dat er staat. Ook aan de oude transistorradio zit gewoon een stekker en dus loopt opa een paar keer per seizoen te slepen met loodzware accu’s en de daarbij behorende omvormers en verdelers en met zonnepanelen om de accu’s overdag weer van wat juice te voorzien bij te laden. Dit beeld behoord vanaf nu (deels) tot het verleden.

Survivor Powerbank de 7in1 72000

Mijn oog viel als eerste op de zogenoemde Survivor Powerbank de 7in1 72000. De vier laatste cijfers zeggen al genoeg; dit betreft een powerbank met maar liefst 72000 mAh oftewel 72 Ah. Ter vergelijking; de eerdergenoemde – bijna dertig kilo wegende – accu’s hebben hetzelfde vermogen en dit apparaatje is meer dan de helft zo klein en weegt net iets meer dan een pak suiker.
Met twee USB-C poorten – waarvan één een in/out poort -, één klassieke USB-A poort en een DC poort voor het aansluiten van bijvoorbeeld je laptop én voor het opladen van de powerbank middels de meegeleverde adapter, beschikt de powerbank over meer dan genoeg aansluitmogelijkheden. Daarnaast is er ook een krachtige 180 W/12 VDC sigarettenaansteker-aansluiting aanwezig waar je bijvoorbeeld een campingkoelkast of koffiezetapparaat op aan kunt sluiten, of in mijn vaders geval een omvormer naar een stekkerdoos. Alle poorten bevinden zich achter afsluitbare rubberen kapjes wat ervoor zorgt dat de powerbank spatwaterdicht maakt. Als laatste toffe feature heeft Sandberg van de bovenzijde van de powerbank een draadloze oplader gemaakt voor apparaten die dit ondersteunen. Zeer handig, je legt je smartphone erop en laden maar.
En Sandberg zou Sandberg niet zijn wanneer het alleen een powerbank betreft. Waar de ene kopse kant alle poorten bevat is de andere voorzien van een led-balk die je als krachtige zaklamp kunt gebruiken met in sterkte aanpasbaar wit licht én als noodlamp met rood licht.

Genoeg over de powerbank, we duiken dieper in de doos. Ons oog valt nu op de grootste doos, die helemaal onderop ligt.

Solar Charger 100W QC3.0+PD+DC

In de doos bevind zich een zeer handzaam en opvouwbaar zonnepaneel dat rechtstreeks stroom opwekt uit zonlicht. Het grote oppervlak genereert voldoende stroom voor al uw mobiele apparatuur, zoals laptops, tablets en smartphones. Ideaal dus ook voor op ‘het eiland’ waar mijn ouders enkel verblijven met mooi weer. De Solar Chargers is tevens weerbestendig dus uitrollen en in de zon leggen en gaan. Ook erg handig is de standaard die aan het product is bevestigd waarmee je het zonnepaneel in een 45 graden hoek plaatst richting de warme allemansvriend. Overdag kunnen ze dus hier de telefoons opladen en gaat dit niet ten koste van de inhoud van de eerdergenoemde powerbank. Sterker nog deze wordt ook gewoon aangesloten op het paneel en weer bijgevuld wanneer dit nodig is! Weer opgerold is het een zeer handzaam pakketje dat makkelijk in een rugtas glijdt en dus voor iedere avonturier een super gadget is!

De doosjes worden wat kleiner qua formaat en zonder voorkeur wordt de volgende gepakt. Eens even zien wat we nu te pakken hebben…

Survivor Lantern All-in1 10000

De naam geeft uiteraard al weg met wat voor apparaat we te maken hebben; een lantaarn. En het ‘All-in1’-gedeelte dan? Sandberg heeft deze lantaarn uiteraard ook weer volgebouwd met andere nuttige functies voor als je je in de bushbush bevindt. Naast een zeer kachtige lamp met regelbare intensiteit, is dit tevens een Bluetooth-luidspreker plus DAB- en FM-radio. De ‘10000’ slaat zoals je al verwacht op het aantal mAh, want ook heeft de lantaarn een powerbank gedeelte in zich. Wanneer we de lantaarn nader bekijken zien we bovenop een zonnepaneel zitten waarmee je de batterij kunt bijladen. Ook bevindt zich onderop een zaklamp. Wat verder opvalt is de zogeheten hand crank, waarmee je mocht je verdwaald zijn en een lege batterij hebben, de Survivor Lantern All-in1 10000 weer kunt opladen door ouderwets aan de hendel te draaien.
De lantaarn is zeer eenvoudig in gebruik. Je trekt ‘m als het ware uit en hij begint te branden. Vervolgens kun je middels de knoppen de intensiteit van het licht aanpassen. De robuuste behuizing met IPx5-bescherming zorgt ervoor dat hij ook onder vochtige en zware weersomstandigheden doet wat hij moet doen. Het radiogedeelte moet je niet te veel van verwachten, naast dat het niet eenvoudig is om voorkeurszenders op te slaan is de kwaliteit van de geboden audio ook niet je-van-het. Maar voor een klein achtergrondmuziekje bij het kampvuur is de lantaarn prima geschikt. Door de bluetooth-functie kun je ook nog eens je eigen Sportify-lijstje op je lantaarn afspelen. En uiteraard zonder dat je telefoon leegloopt want die heb je in de USB poort gestoken voor wat extra juice

Nog twee producten die van opa en oma ware survivors maken. Nou ja, ze stelen in ieder geval de show bij de familie die zomers de aangrenzende eilanden bewonen.

Survivor Torch Powerbank 5000

Alweer een powerbank? Ja en neen. Als eerste is dit ‘gewoon’ een zeer krachtige en waterdichte zaklamp, maar uiteraard heeft Sandberg er ook een powerbank in verstopt. Uiteraard geen hele krachtige maar met 5000 mAh kun je toch zeker tweemaal je telefoon opladen, en dat met je zaklamp! De Survivor Torch beschikt over vijf lichtstanden en gaat vele uren mee. Als laatste feature is de voorzijde van de metalen zaklamp ook als noodhamer te gebruiken om bijvoorbeeld een autoruit mee in te slaan.

Mini Air Pump Latern

Als laatste overgebleven is de Mini Air Pump Latern. Een wat?! Gewoon weer een 2in1-apparaat. Als eerst is dit een zeer compate luchtpomp, waarmee opa en oma voortaan de luchtbedden en krokodillen van de kleinkinderen kunnen opblazen zonder dat het de longinhoud kost of ze met bedrade pompjes moeten gaan knoeien. Het pompje is 9x5x5 cm en kan dus met gemak in ieder vak van een beetje rugtas gestopt worden. En met de vier meegeleverde opzetstukjes zit er altijd wel één tussen die – in ons geval – het nieuwste opblaasdier opblaast. De pomp is middels een meegeleverde USB-A naar USB-C kabel op te laden en gaat eenmaal vol zo’n twintig uur mee. Neem je de pomp mee de wildernis in en voorzie je, nadat je tentje staat, je luchtbed van inhoud hang je de pomp eenvoudig aan de beugel in de nok van je slaapverblijf. Daar doet het vervolgens dienst als lamp die ook nog eens zo’n vijf uur kan branden.

Conclusie

Misschien was het tussen de regels door al wel een beetje te merken, maar wij zijn enthousiast over de Active lijn van de Deense fabrikant. Sandberg boort hiermee een nieuwe markt aan. En op welk niveau je ook kampeert, er zit altijd iets bij dat het kamperen vereenvoudigd. De Solar Chargers zijn er ook in kleinere (en zelfs grotere) varianten, evenals de powerbanks. Er zijn zelfs Solar Panel Powerbank in de collectie te vinden; een powerbank met uitklapbaar solar gedeelte. Je kunt het zo gek niet bedenken of Sandberg kan het leveren. Mijn ouders kijken in ieder geval al uit naar volgend jaar zomer, de beschreven gadgets gaat ze een hoop plezier opleveren!

CAPS:

  • Solar Charger 100W QC3.0+PD+DC € 260,-
  • Survivor Lantern All-in1 10000 € 130,-
  • Survivor Powerbank de 7in1 72000 € 350,-
  • Survivor Torch Powerbank 5000 € 52,-
  • Mini Air Pump Latern € 33,-

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Acer introduceert nieuwe Chromebook Plus laptops

DigiTest: Sony Xperia 1 V review