in

DigiTip: Meer dan alleen een trend: MINIX NEO N42C-4 Mini PC

Mini-pc’s worden steeds populairder. Hoewel de kleine, snelle computers niet zo lang geleden nog op bureaus in kantoren stonden, is er de laatste jaren een verschuiving naar meer thuisgebruik geweest. De redenen liggen voor de hand: mini-pc’s zijn ruimtebesparend, betaalbaar en bieden hoge prestaties, zoals de NEO N42C-4 van MINIX.

Desktops of zogenaamde Mini-pc’s genieten een constante populariteitsgroei en waren volgens een studie van de Britse handelsanalist CONTEXT in staat om hun verkoopcijfers aanzienlijk te verhogen, vooral in Duitstalige landen – in Duitsland in Q1 2018 met ongeveer 37 procent [1].

MINIX is een van de marktleiders op het gebied van Mini-pc’s en Media Hubs en presenteert als onderdeel van deze trend zijn krachtigste Mini-pc: de NEO N42C-4.

Volwaardige, aanpasbare mini-PC met voorgeïnstalleerde Windows 10 Pro (64-bit).

Uitgerust met eenn Intel N4200 processor met geïntregreerde intel HD Graphics 505 is de NEO N42C-4 de ideale oplossing voor industriële en commerciële toepassingen, denk aan Digital Signage, Point-of-Sale (POS) en thin Client oplossingen.

“De MINIX NEO N42C-4 levert alle kracht en functionaliteit van een destop computer in een compacte stijlvolle behuizing”

Zijn strakke en onderkoelde design maakt installatie op plekken met beperkte ruimte mogelijk, terwijl de krachtige MINIX NEO N42C-4 moeiteloos een ultra-responsieve premium performance levert en tegemoet komt aan uw productiviteitseisen.

Met de voorgeïntsalleerde Windows 10 Pro (64-bit) is setup zeer eenvoudig en is de NEO N42C-4 direct out-of-the-box inzetbaar.

Ultra-High Definition 4K @ 60Hz & Triple-Display Ready.

Dankzij de Intel HD Graphics GPU chip excelleert de NEO N42C-4 in super gedetailleerde, kristolheldere 4K @ 60Hz beeldweergave; waarbij het weergeven van gestreamde levendige Ultra-High Definition beelden soepel verloopt.

De MINIX NEO N42C-4 is Triple-Display Ready: ofwel er kunnen makkelijk tot 3 displays tegelijk via HDMI, Mini DisplayPort en USB-C uitgangen worden aangesloten. (NB: de geïntregreerde USB-C poort ondersteund alleen video output en geen audio output).

Uitbreidbare, flexible ontwerp.

De MINIX NEO N42C-4 is standaard uuitgerust met 32GB eMMC interne opslaggeheugen en 4 GB type DDR3L RAM geheugen. Daarnaast biedt de NEO N42C-4 flexibiliteit aan de gebruiker om opslaggeheugen en RAM geheugen uit te breiden via een 2280 M.2 slot (SATA 6.0 Gbps) en een paar SODIMM slots (dual channel ondersteuning).

De 2280 M.2 slot (SATA 5.0 Gbps) ondersteund opslaggeheugenuitbreiding tot 512 GB, en de SODIMM slots ondersteunen tot 8 GB type DDR3L RAM geheugen per slot.

Uitgebreide connectiviteit; geïntregreerde USB-C poort.

De NEO N42C-4 is standaard uitgerust met een scala aan connectiviteitmogelijkheden: 3 x USB 3.0 poorten, HDMI (4K @ 30Hz), Mini DisplayPort (4K @ 60Hz), USB-C (4K @ 60Hz), optische S/PDIF, 3.5mm audio jack, 802.11ac Dual-Band Wi-Fi, Gigabit ethernet en Bluetooth 4.1 (NB: om Mini DisplayPort output te converteren naar HDMI/DVI output is een actieve converter/adapter vereist)

De geïntregreerde USB-C poort ondersteund ultra-snelle gegevensuitwisseling, video display output tot 4K @ 60Hz en simultaan power input. (NB: power input via USB-C is optioneel, standaard wordt een DC 12V / 3 A adapter bijgeleverd).

Minimaal geluid, nul verstoring.

De MINIX NEO N42C-4 is voorzien van een actieve koeltechniek om een gegarandeerde veilige en stabiele werking en performance te garanderen ook bij langdurige en continue inzet, daarnaast produceert de NEO N42C-4 tijdens gebruik een minimaal geluid om de omgeving niet te storen.

Het chassis is uitgerust met slim ontworpen vertilatie- en luchtgaten om de luchtstroom te maximaliseren en oververhitting te voorkomen bij intensief gebruik.

Bedrijfsvriendelijke features.

Gebouwd volgens stringente industriële standaarden is de NEO N42C-4 gemaakt om betrouwbaar 24/7 continue te worden ingezet. Een auto power-on optie kan worden ingeschakeld in de BIOS menu instellingen, zodat het handmatig aanzetten van de NEO N42C-4 na stroomuitval niet nodig is.

De MINIX NEO N42C-4 wordt geleverd inclusief een VESA montage set voor eenvoudige installatie op de achterkant van een VESA compatible TV of monitor. Hiervoor is geen additionele gereedschap nodig indien de bijgeleverde bracket is geïnstalleerd.

De VESA montage zit de toegang niet in de weg, zodat u altijd bij de poorten en de aan/uit-knop kan. De Wi-Fi of Bluetooth prestatie wordt generlei verstoord. U bent echter wel verlost van de gebruikelijke kabel wirwar van een tradionele kantoor setup door de VESA montage.

Spec MINIX NEO N42C-4

 • Intel Pentium N4200
 • Intel HD Graphics 505
 • 4GB DDR3L (upgradeable to 8GB)
 • 2x SODIMM slot, dual channel support
 • 32GB eMMC 5.1 (MLC)
 • 1x 2280 M.2 slot (SATA 6bps)
 • 802.11ac Dual-Band WiFi
 • Gigabit Ethernet
 • Bluetooth 4.1
 • USB 3.0 port 3x, USB-C port 1x
 • Mini DisplayPort (4K @ 60Hz)
 • HDMI 1.4 (4K @ 30Hz), USB-C (4K @ 60Hz)
 • Windows 10 Pro (64bit)
 • MINIX NEO N42C-4 includes 1×2280 M.2 slot, maximum support 512GB.

Nog een handig aspect: de NEO-N42C-4 kan eenvoudig aan de achterkant van een monitor worden bevestigd dankzij de meegeleverde steun, waardoor er nog meer ruimte en overzicht op het bureau ontstaat. De NEO N42C-4 Mini-pc heeft een adviesprijs van 299,90 € en is onder andere verkrijgbaar bij Media Markt, Saturn, FNAC en Alternate in de Benelux.

Meer informatie over het volledige MINIX-portfolio is beschikbaar op www.minix.com.hk

[1] CONTEXT Press Release “Mini PCs remain Momentum in Q1 2018”, 05/2018.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiTest: Razer KIYO Streaming Webcam

Game Mania zet vol in op More Better Retailer-strategie