in

Dixons, Dynabyte en T for Telecom één hoofdkantoor

Dexcom Holdings is voornemens de hoofdkantoren van zijn winkelketens Dixons, Dynabyte en t for telecom samen onder één dak te brengen. Het elektronica- en telecomconcern verwacht hiermee een efficiëntere bedrijfsvoering op de consumentenmarkt te realiseren. De integratie zal gepaard gaan met een verlies aan banen op de nu nog zelfstandige hoofdkantoren van de winkelketens. De samenvoeging heeft verder geen invloed op het personeelsbestand in de filialen.

De hoofdkantoren van Dixons (Den Bosch), Dynabyte (Zwolle) en t for telecom (Rotterdam) zullen vanaf medio 2009 worden samengevoegd. Als locatie voor de centrale vestiging is gekozen voor het huidige hoofdkantoor van Dixons in Den Bosch. De online-activiteiten van dixons.nl, chear.nl, bestbuy.nl en dynabyte.nl zullen eveneens vanuit Den Bosch worden voortgezet.

Na afronding van het medezeggenschapstraject verwacht Dexcom dat de verhuizing van Dynabyte naar Den Bosch halverwege dit jaar kan worden uitgevoerd. De verhuizing van t for telecom naar de centrale vestiging zal zo spoedig mogelijk daarna plaatsvinden.

De omzet over het boekjaar 2008-2009 van Dexcom zal naar verwachting 430 miljoen euro bedragen.

Per 1 maart treedt John van der Ent in dienst bij Dexcom als Chief Executive Officer. De heer Van der Ent was van 1998 tot 2004 verbonden aan Koninklijke Ahold, en binnen dat concern onder meer belast met de herpositionering van de Etos Groep in binnen- en buitenland. Van 2004 tot 2008 was de heer Van der Ent bestuursvoorzitter van Post Kantoren B.V., de joint-venture van TNT Post en Postbank.

Super ski gadget

LaCie verdubbelt brandsnelheid van Blu-ray Drive