in

Eindelijk! Een snoerloze stofzuiger met de zuigkracht van een traditionele stofzuiger met snoer

Dyson lanceert vandaag de Dyson V10 digitale motor. Met 125,000 rotaties per minuut is de Dyson V10 de snelste en meest krachtige digitale stofzuigermotor. De volledig nieuwe Dyson V10 digitale motor is bijna de helft zo licht als zijn voorganger, de Dyson V8 digitale motor.

De nieuwe motor is het hart van de nieuwe Dyson Cyclone V10 snoerloze stofzuiger en levert dezelfde kracht als een normale stofzuiger met snoer1 zonder in te boeten aan multifunctionaliteit.

  • De Dyson Cycloon V10 snoerloze stofzuiger heeft een sterkere zuigkracht dan enige ander snoerloze stofzuiger in gebruik4.
  • De Dyson V10 digitale motor is kleiner en lichter maar heeft toch 20% meer zuigkracht dan de V8 snoerloze stofzuiger.
  • Nieuwe rechtlijnige opstelling voor een lineaire luchtstroom en een ‘richt en schiet’ reinigingsmechanisme voor simpel gebruik.

“Dit is de reden waarom we gestopt zijn met de ontwikkeling van stofzuigers met snoer” – James Dyson

Dyson V10 motor: slim en gevoelig

De Dyson V10 Cyclone snoerloze stofzuiger is opgebouwd rond de Dyson V10 digitale motor. De nieuwe Dyson V10 digitale motor is met zijn 2.000 omwentelingen per seconde Dyson’s snelste digitale motor tot nu toe. Vergeleken met de eerste Dyson motor, de Dyson V2 digitale motor, is de verhouding tussen kracht en gewicht meer dan drie keer zo groot.

De Dyson V10 digitale motor is intelligent – hij meet de hoogte, barometrische druk, en temperatuur, en kan zelfs het weer bepalen. Dankzij de ingebouwde sensor weet de motor of hij op de bovenverdieping of op de begane grond is. Hij herkent zelfs het hoogteverschil tussen de tafel en de vloer. Hierdoor past hij zich bij hoge of lage luchtdruk automatisch aan, en kan de motor even goed presteren op een hoog gelegen locatie, zoals Mexico City, of in een laag gelegen gebied, zoals in Amsterdam.

20% meer zuigkracht

Stofzuigers verliezen vaak zuigkracht. Doordat het stof en vuil niet goed worden gefilterd smoort het vuil in de machine de luchtstroom van de motor. Hierdoor verdwijnt de zuigkracht. Dit is vergelijkbaar met een auto kopen die 200km/u kan halen, maar die na een maand rijden niet meer harder dan 100km/u gaat.

De cyclonen en het stofreservoir van de Dyson Cyclone V10 stofzuiger zijn 90 graden gedraaid tot een rechte lijn – waardoor het aantal Air Watts met 20%2 aan zuigkracht is verhoogd. De Dyson Cyclone V10 stofzuiger heeft de grootste zuigkracht van alle snoerloze stofzuigers in gebruik4. 14 cyclonen zijn rond de centrale as van de machine geplaatst, waardoor de luchtstroom in elke cycloon 190km/u haalt. Op die manier wordt meer dan 79,000G gegenereerd, dat zelfs microscopisch stof efficiënt uit de lucht filtert.

Betere filters en eenvoudig leegsysteem

Uit andere stofzuigers kunnen stof, allergenen en bacteriën ontsnappen en in de lucht die je inademt terechtkomen. Zowel de filters voor als na de motor sluiten hermetisch op elkaar aan en fungeren samen als een afgesloten filter. De gehele machine vangt 99,97% van allergenen zo klein als 0,3 micron op en laat alleen de gefilterde schone lucht vrij.

Met het ‘richt en schiet’-reinigingsmechanisme (point and shoot) is het stofreservoir makkelijk en efficiënt leeg te maken. Met het 40% grotere stofreservoir kan een grotere oppervlakte – Het gehele huis van boven tot onder – schoon gemaakt worden zonder het reservoir te moeten leegmaken.

Tot 60 minuten aan constante zuigkracht5

De Dyson-ingenieurs wilden voldoende kracht leveren aan de snel draaiende motor, maar tegelijkertijd ook de accuduur van de machine verlengen. Ze hadden dus een batterij nodig die meer energie kan genereren, maar toch lichter is. De combinatie tussen verbeterde elektronica en betere verdeling van het accugebruik geeft de nieuwe Dyson Cyclone snoerloze stofzuiger tot wel 60 minuten aan constante zuigkracht5. De machine werkt met een trigger in plaats van een algemene aan/uit-knop en accelereert de motor tot volle snelheid in een fractie van een seconde.

Gemotoriseerde zuigmonden

De direct aangedreven vloerzuigmond heeft een eigen krachtige motor in de borstel, die stugge nylon borstelharen diep in het tapijt duwt om hardnekkig vuil en haren te verwijderen. Zachte, antistatische koolstofvezelharen verwijderen fijn stof van harde vloeren. De gemotoriseerde vloerzuigmond met zachte roller verwijdert zowel grotere stukken vuil als fijn stof van harde vloeren. Een grotere roller bedekt met zacht geweven nylon, vangt grotere stukken vuil op, terwijl antistatische carbon-vezels fijn stof verwijderen. Er zit een motor in de roller waardoor kracht verdeeld wordt over de gehele breedte van de roller.

“Een sterk presterende machine begint bij een efficiënte motor. De ontwikkeling van de Dyson V10 digitale motor heeft ons in staat gesteld het formaat van de stofzuiger volledig te veranderen en zo een snoerloze stofzuiger te ontwikkelen, die beter presteert dan alle eerder ontwikkelde snoerloze stofzuigers van Dyson. De Dyson Cyclone V10 is zo licht en krachtig, dat hij overal in huis diep kan reinigen. Deze nieuwe technologie is de reden waarom we gestopt zijn met de ontwikkeling van de normale stofzuigers met snoer.” – James Dyson.

De Dyson Cyclone V10 stofzuiger is per direct verkrijgbaar op www.dyson.nl en in de filialen van Hudson’s Bay vanaf 529 euro. Vanaf 12 maart ook verkrijgbaar bij de bekende retailers zoals MediaMarkt, Coolblue, Bol.com, en BCC. De machine heeft een garantie van twee jaar op alle onderdelen en reparaties.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Heroes Dutch Comic Con host de 2018 Drone Racing Series

Infotheek Group een van de nationale winnaars van European Business Awards 2017/2018