in

Energiezuinige bescherming van pcs

PC introduceert twee nieuwe stekkerblokken met noodstroomvoorziening. De APC Back-UPS ES 550 en 700, beschermen aangesloten apparatuur tegen schommelingen in de stroomtoevoer, en zorgen voor noodopvang in geval van een stroomstoring. De apparaten zijn bovendien volledig opnieuw ontworpen, zodat ze nog efficiënter zijn, dankzij een Power Saving-feature.

De nieuwe SmartShedding-technologie signaleert wanneer aangesloten apparatuur wordt uitgezet of in slaapstand wordt geplaatst. Zodra dat het geval is, wordt de stroomvoorziening richting de ongebruikte stekkerdozen verbroken, om zo energie en geld te besparen. Hiermee kan een gemiddelde besparing worden behaald van 28 euro per jaar.

De APC Back-UPS ES 550 en 700 hebben beide acht stekkerdozen die allen stroomschommelingen opvangen. Daarnaast beschikken vier van de acht over batterij-back-up. De UPSen bieden bovendien telefoonlijn- en ethernetbescherming om te voorkomen dat de datalijnen worden blootgesteld aan stroomschommelingen en -pieken. Via een datapoort wordt gecommuniceerd met APCs PowerChute Personal Edition software, waarmee apparaten langzaam zijn uit te schakelen in geval van langdurige stroomuitval. LED-lampjes en een alarmtoon geven de status aan van het het apparaat.

Prijs en beschikbaarheid
De APC Back-UPS ES 550 en 700 zijn per direct beschikbaar. Adviesprijzen starten bij 89,99 euro voor de 550 en 99,99 euro voor de 700. 

Opladen en doorgamen

Kabels, kabels, kabels…