in

Externe hdd met verlaagd stroomverbruik

Samsung Electronics introduceert met Story Station de eerste 3,5-inch externe harddisk die een stand-by stroomverbruik heeft van minder dan 1 Watt. Het opslagmedium is verkrijgbaar in 1 TB, 1,5 TB en 2 TB voor een verkoopadviesprijs vanaf 99 euro. 

Samsung heeft het stroomverbruik in de stand-by modus met ruim 95 procent verlaagd van het traditionele niveau van 2,5 Watt naar 0,09 Watt. ‘Gebruikers verwachten van Samsung dat externe harddisks niet alleen hoge prestaties leveren, betrouwbaar zijn en een fraai design hebben,’ zegt Sander van Veen, Marketing Manager Storage bij Samsung. ‘Ze moeten ook milieuvriendelijk zijn en weinig stroom verbruiken. De fraai vormgegeven Story Station van Samsung is een grote stap vooruit in de ontwikkeling van de milieubewuste harde schijftechnologie.’

Het verlaagde stroomverbruik is te danken aan een toepassing die de harde schijf uitschakelt wanneer het apparaat op netstroom wordt aangesloten. De harddisks zijn voorzien van Samsung Auto Back-up voor een doorlopende databescherming, SecretZone software voor encryptie van persoonlijke gegevens en SafetyKey voor wachtwoordbeveiliging.

Full-touch miljonairs watchphone van Samsung

Scansonic komt met twee nieuwe tafelradio’s