in

Extrovert NWK200 productlijn

Logic Supply lanceert wereldwijd gecertificeerde 4G LTE computers tijdens Embedded World 2017

Pre-certified, out-of-the-box “Extrovert” oplossing voor wereldwijde toegang tot het 4G LTE netwerk, geïntegreerd in een serie fanless industriële computers.

Het beschermen van aangepaste industriële computers tegen temperatuur, vocht, stof en trillingen is de kern van het hardware aanbod van Logic Supply. Nu kunnen klanten deze pre-certified embedded en rugged systemen tevens snel en eenvoudig verbinden met het mobiele 4G netwerk; waar ook ter wereld.

Logic Supply’s nieuwste Extrovert Extrovert lijn van op 4G-simkaart gebaseerde modems, die dit jaar tijdens Embedded World in het Duitse Neurenberg wordt onthuld, zijn gecertificeerd en dus geschikt voor vrijwel alle mobiele aanbieders wereldwijd. De oplossing is platformonafhankelijk en staat bedrijven toe de Logic Supply hardware – ongeacht hun software, computer of configuratie – met het 4G-netwerk te verbinden.

“Onze klanten wilden gebruik kunnen maken van 4G connectiviteit zonder de frustraties, complexiteit en kosten van een certificeringsproces,” zegt Roland Groeneveld, CEO van Logic Supply. “Dit product komt voort uit een uitdaging die door onze klant bij onze eigen engineers werd neergelegd. Zij wilden zowel in Europa als in de VS hun embedded toepassingen met een mobiel netwerk verbinden. We zagen een kans om deze oplossing wereldwijd uit te rollen, omdat de behoefte voor het verbinden van apparaten met het mobiele netwerk alsmaar blijft groeien.”

Applicatieontwikkelaars gebruiken het LTE netwerk voor het verbinden van apparaten op afgelegen plekken of als back-up verbinding op plaatsen waar wel een WiFi of bedraad netwerk beschikbaar is. Afhankelijk van de toepassing kan de datastroom in beide richtingen bewegen: een industrial automation engineer of digital signage integrator kan bijvoorbeeld updates naar apparaten ‘pushen’ zonder tussenkomst van firewalls. Een energiemanagement expert kan real-time gebruiksstatistieken van machines ontvangen die hem helpen met voorspellingen over onderhoudsbeslissingen.

“Het toevoegen van 4G LTE verbindingsmogelijkheden is essentieel voor een groot aantal hedendaagse Internet of Things toepassingen. Echter ontbreekt deze functionaliteit in veel van de standaard oplossingen binnen de embedded engineering community,” zegt Dan Mandell, Senior Analyst bij VDC Research. “De potentiële besparing in tijd en ontwikkelingskosten die de voor-gecertificeerde Extrovert modems in combinatie met Logic Supply embedded systemen bieden, is extreem waardevol.”

Logic Supply biedt klanten tevens de mogelijkheid een simkaart van diverse providers vooraf te installeren. Klanten kunnen vervolgens direct afspraken maken met de mobiele aanbieder van hun keuze en verbinden met het netwerk. “Sommige klanten hebben bestaande relaties met een aanbieder. Andere zoeken echter naar een complete out-of-the-box oplossing voor de wireless 4G-verbinding,” zegt Murat Erdogan, Senior Product Manager bij Logic Supply. “Voor deze laatste groep maken we het net even makkelijker.”

De Extrovert NWK200 productlijn van modems combineert de Wireless AirPrime EM/MC module van marktleider Sierra met een simkaartslot. Beide zijn geïntegreerd tot een enkele mini PCIe expansion card. Dit levert een modem op dat past in de kleinste behuizingen en compatibel is met het grootste deel van de Logic Supply embedded box PC’s. De NWK200 verbindt moeiteloos met het 4G LTE van de meeste Europese aanbieders, waaronder Vodafone, Orange, T-Mobile and Telefonica, evenals met providers in de VS zoals AT&T, Sprint, en Verizon.

“We kregen veel vragen van onze Europese klanten over wanneer de Extrovert 4G-oplossing, die onlangs in de VS werd gelanceerd, ook in Europa beschikbaar zou komen,” vertelt Sjoerd van Unen, Logic Supply Sales Manager EU. “We zijn blij te kunnen mededelen dat deze volledig geïntegreerde oplossing binnenkort ook hier te verkrijgen is.”

Meer informatie?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

VENZ V12 ULTRA – De krachtige hoge kwaliteit en ultra stabiele entertainment partner

SanDisk biedt nu 256GB extra storage voor iPhone en iPad