in

Fairphone winnaar bij GLOMO Awards 2024

Fairphone kondigt vandaag aan dat het bedrijf is uitgeroepen tot “Best Mobile Innovation for Climate Action” tijdens de Global Mobile (GLOMO) Awards tijdens het Mobile World Congress 2024 in Barcelona.

De GLOMO Awards worden algemeen erkend als de meest prestigieuze onderscheiding in de sector en worden beoordeeld door de meest vooraanstaande experts uit de sector. Op de shortlist staan betekent erkenning als een belangrijke speler in de technologiesector en winnen betekent dat je de hoogste waardering krijgt van je branchegenoten.

Fairphone won in de categorie Best Mobile Innovation for Climate Action voor bedrijven die zich richten op belangrijke en innovatieve milieu-initiatieven om de uitstoot van CO2 of broeikasgassen tastbaar te verminderen of te compenseren. Met het Fairphone 5-toestel maakt het bedrijf zich sterk voor een lange levensduur en repareerbaarheid van smartphones om de uitstoot tijdens de levensduur van het toestel te verminderen. In 2022 heeft Fairphone zichzelf ook ten doel gesteld om als bedrijf in 2045 Net Zero te zijn. Het bedrijf stond ook op de shortlist in een tweede categorie van de awards van dit jaar, “Outstanding Mobile Contribution to the UN SDGs”.

Reinier Hendriks, CEO van Fairphone, zegt: “We zijn erg enthousiast dat de Fairphone 5 is bekroond met een GLOMO award in de categorie Best Mobile Innovation for Climate Action. Klimaatactie is een onderwerp dat in het DNA van ons bedrijf zit. Met onze smartphones hebben we altijd een holistische kijk op duurzaamheid gehad, met als doel om producten te maken die zowel voor mensen als voor de planeet zorgen.”

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlanders betalen teveel voor internet

Hoe generatieve AI de klantervaring in winkels naar een hoger niveau tilt