in

Gegevenskluisje

Het vervoeren van gevoelige en vertrouwelijke gegevens is precair in de wereld van het ‘nieuwe werken’, waar werknemers steeds mobieler worden en informatie steeds vaker wordt gedeeld, waardoor data portabiliteit steeds belangrijker wordt. Amacom’s Data Locker is een nieuwe draagbare, gecodeerde en encrypted harde schijf waarmee veilig vervoer van data gegarandeerd is.

Data Locker wordt geproduceerd door Amacom en is een draagbare USB 2.0 harde schijf, 128 of 256 bit AES hardware encryptie, en beveiligd door een pincodering.
Slechts één pincode geeft toegang tot de data. Na negen maal verkeerd ingeven van de pincode dient er een nieuwe encryptionkey gegenereerd te worden waarbij alle data gewist wordt. De authenticatie, ofwel het vaststellen van de identiteit van de gebruiker, wordt uitgevoerd op de Data Locker zelf en niet op de computer waarop hij wordt aangesloten, zodat bijvoorbeeld keyloggers, brute force attacks en virussen geen kans van slagen hebben. De combinatie van versleuteling en beveiliging via encryptie en een pincode zorgt niet alleen voor het hoogst mogelijke beveiligingsniveau van de draagbare harde schijf, maar ook dat er geen driver en software nodig zijn.

Data Locker  is verkrijgbaar in de capaciteiten:160 GB, 320 GB of 500 GB. 

De adviesprijzen lopen uiteen van € 249,- tot € 349,- voor de PIN Protected Pro AES 128bit,  afhankelijk van het aantal GB’s.

Data Lockers zijn verkrijgbaar via Ingram Micro en via diverse webshops.

Parrot presenteert nieuwe producten

Googles Android op Acer PC