in

Gratis antivirus uit the cloud

Panda Security introduceert, na zes maanden testen van de bètaversie, Panda Cloud Antivirus. Het beschermt thuisgebruikers tegen de nieuwste malware, spyware, rootkits en virussen en is hiermee de eerste en meest complete gratis cloud-gebaseerde antivirus oplossing op de markt.

In tegenstelling tot traditionele antivirusproducten wordt Panda Cloud Antivirus niet lokaal geïnstalleerd, maar bevindt zich op de computer alleen een thin-client agent en wordt malware in de cloud, via een serverarchitectuur, gescand en geblokkeerd. 

”Sinds de bètaversie van Panda Cloud Antivirus die in april jl. werd geïntroduceerd, hebben we ons cloud-gebaseerde beveiligingsmodel aan allerlei testen onderworpen en hebben we de input van onze klanten gebruikt om de versie te verbeteren. Als gevolg hiervan hebben we een aantal prestatieverbeteringen doorgevoerd”, zegt Juan Santana, CEO van Panda Security. “Met Panda Cloud Antivirus 1.0 hebben we een enorme stap voorwaarts gemaakt en bieden we onze gebruikers de meest krachtige gratis antivirusbescherming op de markt met een zeer lage systeemimpact.”

Collective Intelligence
Als eerste antivirus zonder update-knop biedt Panda Cloud Antivirus de snelste bescherming tegen de nieuwste en meest gevaarlijke virussen. Dit is mogelijk dankzij Collective Intelligence, Pandas geavanceerde malware-systeem dat binnen een paar minuten informatie verzamelt via haar wereldwijde gebruikerscommunity in de cloud. Zo kan malware automatisch worden geïdentificeerd en geclassificeerd. Collective Intelligence combineert lokale opsporing met real-time scannen van de cloud om bescherming te verbeteren en impact op systemen te verminderen. Panda Cloud Antivirus is beschikbaar in 11 talen en werkt op de besturingssystemen Windows XP, Windows Vista en Windows 7.
 
Nieuwe features
Nieuwe eigenschappen en upgrades van Cloud Antivirus vergeleken met de bètaversie zijn:
- een nieuwe en verbeterde interface maakt Cloud Antivirus nog gemakkelijker te gebruiken;
- verbeterde prestaties met cache-optimalisatie en geheugenbeheer verlagen het CPU- en geheugengebruik;
- een nieuwe website en Collective Intelligence Monitor geeft gebruikers toegang tot een real-time geüpdate malwarelijst van de Panda gebruikerscommunity;
- online support forums zijn nu beschikbaar via: http://www.cloudantivirus.com/forum/index.jspa.

——–
 
 

Jaloers op een telefoon

Sinterklaas pakt traditiegetrouw groot uit