in

‘Groen’ toestel van Samsung en T-Mobile

Samsung en T-Mobile introduceren de Samsung S3030 Eco, de ‘groenste’ mobiele telefoon van Nederland. Het toestel is gemaakt van onder andere bioplastic en is vrij van pvc en bfr. De S3030 Eco wordt geleverd met een slimme eco charger en de verpakking is volledig van gerecycled materiaal. De telefoon is vanaf exclusief verkrijgbaar voor  in een PrePaidpakket van T-Mobile voor 89,95 euro.

De Samsung S3030 Eco is een eigentijdse slider met camera, kleurenscherm, MP3-speler, FM-radio en uitbreidbaar geheugen tot 8 GB. Ook in het productieproces zijn geen schadelijke chemicaliën gebruikt en zelfs het aantal CO2 emissies bij productie is gereduceerd.

Menno van den Berg, Directeur Samsung Mobile Benelux: ‘Als producent van onder andere mobiele telefoons voorzien we niet alleen in een behoefte van mensen en bedrijven, maar hebben we ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als Nederlanders milieubewust willen consumeren, geldt dat zeker ook voor hun mobiele telefoon. Voor al onze telefoons toetsen we de hele levenscyclus van het product aan het milieu. Van materialen tot productie, van distributie, het gebruik tot recycling. Ook werken wij aan een lijn van groene telefoons. De Samsung S3030 Eco is daar lokaal het eerste resultaat van. De samenwerking met T-Mobile voor de introductie lag voor de hand vanwege hun intensieve recycleprogramma.’

Satmap introduceert navigatiesysteem voor buitensportliefhebbers

Compacte slider van Sony Ericsson