in

Het digitale leven verdient volledige bescherming: Kaspersky kondigt vroege toegang tot vernieuwd consumentenproductportfolio aan

Kaspersky kondigt vandaag de vroege toegang aan tot haar vernieuwde en vereenvoudigde portfolio van consumentenoplossingen, beschikbaar op abonnementsbasis.

Naast een nieuwe reeks merknamen biedt de vernieuwde productlijn een verbeterde gebruikersinterface en -ervaring op meerdere platformen. Het introduceert ook een verscheidenheid aan functies voor elke categorie van hedendaagse consumentenbescherming: beveiliging, privacy, prestaties en identiteit. Het portfolio wordt aanvankelijk op vier markten gelanceerd en zal later dit jaar wereldwijd worden uitgerold.

De detectiesystemen van Kaspersky ontdekten in 2022 gemiddeld 400.000 nieuwe schadelijke bestanden per dag, een groei van 20.000 bestanden per dag ten opzichte van 2020. Er blijven ook nieuwe soorten bedreigingen opduiken: van geavanceerde stealers die zich richten op de accounts van populaire online gamingplatforms of cryptowallets, tot stalkerware waarmee een dader het privéleven van een ander stiekem kan bespioneren via een mobiel apparaat. Het is daarom belangrijk dat gebruikers antwoorden hebben op alle mogelijke scenario’s, zodat ze hun digitale leven met vertrouwen kunnen voortzetten – of het nu gaat om het ‘farmen van goud’ in hun favoriete MMORPG, het krijgen van een eerste tablet voor kinderen, het regelen van een videogesprek voor oudere familieleden of gewoon de nieuwste hype willen verkennen en uitproberen, zoals het bouwen van een slim huis of een rondleiding door de metaverse.

Om aan deze nieuwe uitdagingen en behoeften tegemoet te komen, heeft Kaspersky zijn consumentenbescherming “beyond AV” opnieuw ontworpen en zijn nieuwe aanpak en evolutionaire visie voor de komende jaren uitgestippeld.

Introductie nieuw Kaspersky-aanbod: van standaard tot premium

De nieuwe vereenvoudigde productlijn is onderverdeeld in verschillende plannen – Kaspersky Standard, Kaspersky Plus en Kaspersky Premium. De vernieuwde reeks plannen is nu platform agnostisch en elk plan biedt bescherming voor verschillende soorten apparaten op Windows, Mac, iOS en Android. Ze zijn allemaal ontworpen om het niveau van functionaliteit weer te geven dat beschikbaar is voor gebruikers in het hele ecosysteem van de consumentendiensten van het bedrijf.

Consumenten die kiezen voor Kaspersky Standard krijgen beveiligingsfunctionaliteiten, waaronder realtime bescherming tegen de nieuwste digitale bedreigingen en Safe Browsing & Anti-Phishing ter bescherming tegen gevaarlijke websites, downloads en extensies. Het Standard-plan biedt gebruikers ook een Pre-Kaspersky-virusverwijderingstool die virussen kan vinden en verwijderen die mogelijk hun weg naar de pc van gebruikers hebben gevonden voordat ze Kaspersky installeerden. Daarnaast bevat het plan een Firewall en Network Monitor die laat zien welke apps met het internet zijn verbonden.

Er is ook een hele reeks prestatietools, waaronder Quick Startup, PC Speed-up en Disk Space Cleanup tools. Game- en niet storen-modi, die automatisch worden ingeschakeld tijdens gamen, werken of het streamen van films op een pc, zorgen voor een ongestoorde ervaring en minimaliseren het gebruik van systeembronnen, zodat ze kunnen worden toegewezen aan prioritaire taken. Stalkerwaredetectie plus webcam- en microfoonbescherming zijn enkele van de privacyfuncties die beschikbaar zijn voor abonnees van dit plan.

Privacymogelijkheden zijn prominenter aanwezig in Kaspersky Plus. Gebruikers met een abonnement op dit plan krijgen toegang tot alles wat beschikbaar is in Kaspersky Standard plus een onbeperkte VPN en Premium Password Manager. Ze krijgen ook Data Leak Checker, die het internet en dark web in de gaten houdt, gebruikers waarschuwt als hun privégegevens zijn gecompromitteerd en aanbevelingen geeft over wat ze vervolgens moeten doen. Daarnaast bevat het plan Password Safety Status, dat de wachtwoordbescherming kan verbeteren door de veiligheidsstatus van wachtwoorden en hun gevoeligheid voor lekken te controleren. Onder het Kaspersky Plus-plan kunnen gebruikers ook zien welke apparaten verbonden zijn met het thuisnetwerk, een bijzonder handige functie voor de bezitters van smart home-technologie.

Het meest uitgebreide abonnement, Kaspersky Premium, vult alle voorgaande mogelijkheden aan met digitale identiteitsbescherming en hoogwaardige technische ondersteuning – met prioritaire toegang tot telefoongesprekken of chatservices, installatiehulp van deskundigen op afstand en persoonlijke pc-gezondheidscontroles. Voor een uitgebreide identiteitsbescherming hebben gebruikers toegang tot Identity Protection Wallet, dat kopieën van gevoelige gegevens (zoals je paspoort of rijbewijs) versleuteld opslaat om identiteitsdiefstal te voorkomen en je veilig toegang geeft tot je gegevens op al je apparaten. Daarnaast krijgen alle klanten van Kaspersky Premium als bonus een gratis jaarabonnement op Kaspersky Safe Kids, waardoor ouders extra waarde krijgen.

In de toekomst is Kaspersky van plan zijn ecosysteem verder te ontwikkelen en zijn lijst met partnerschappen en integraties uit te breiden, om zo meer waarde en diensten aan zijn gebruikers te leveren.

UX-verbeteringen en abonnementen

Een duidelijkere, gebruiksvriendelijkere interface en ervaring versterken het nieuwe portfolio. Kaspersky heeft zijn oplossingen volledig opnieuw ontworpen met als doel de interactie met klanten binnen de app te verbeteren en deze eenvoudiger en gemakkelijker te maken op de belangrijkste gebieden – preventie (alle gevaarlijke bedreigingen worden automatisch geblokkeerd en gebruikers worden hiervan op de hoogte gesteld), monitoring (gebruikers worden geïnformeerd over potentiële bedreigingen of acties die tot schade kunnen leiden en hebben de mogelijkheid om instellingen of acties te kiezen om hun digitale ervaring niet te onderbreken) en educatie (gebruikers kunnen in speciale blokken lezen over de functies en bedreigingen als ze meer willen weten).

Het nieuwe portfolio is ontworpen om een duidelijkere demonstratie te geven van de belangrijkste mogelijkheden van het plan, met begeleiding vanaf de eerste momenten van het gebruik van de dienst dankzij een interactief onboardingproces dat een vertrouwd en vriendelijk gesprek simuleert. Snelle actieknoppen bieden onmiddellijke toegang tot de populairste functies. Beveiligingsnieuws en meldingen zijn te vinden op het tabblad “Home”, terwijl alle belangrijke informatie over het abonnement van de gebruiker (status, verlengingsdatum, aantal apparaten, enz.) beschikbaar is in het gedeelte “Profiel”.

Tim De Groot, General Manager Benelux en Nordics bij Kaspersky: “We willen dat onze klanten ons aanbod zien voor wat het werkelijk is. Het is niet alleen een antivirusoplossing voor de pc, maar een uitgebreid ecosysteem van beveiligingsdiensten voor elk platform en apparaat, voor elke gebruikersbehoefte. We hebben de hele structuur van de productinterface en de algemene ervaring voor onze gebruikers vernieuwd, zodat ze de omvang en het niveau van bescherming die we bieden op het gebied van beveiliging, prestaties, privacy en identiteit beter begrijpen en waarderen. En dit is nog maar het begin: we zijn van plan meer van onze producten en producten en diensten van derden te integreren om de waarde die we onze klanten bieden uit te breiden”.

Voor meer informatie over de nieuwe Kaspersky-productlijn en de aanpak van consumentenbescherming, ga naar:

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

AOC kondigt P3-line-up aan; krachtig en zakelijke monitoren met USB-C-docking, daisy chaining en ingebouwde 2MP- of 5MP-webcams

Trust biedt 3 jaar garantie op alle exclusieve B2B producten, waaronder de nieuwe TM-201 muis