in

Het moment van het jaar: Black Friday!

Extreem hoge kortingen bij elke webshop en fysieke winkel. De favoriete dag van de koopjesjager. Dit fenomeen is ongeveer 10 jaar geleden overgewaaid vanuit de VS en sindsdien niet meer weg te denken in Nederland. In Amerika is vooral Black Friday in fysieke winkels populair, waar mensen soms dagen- of wekenlang voor de deur kamperen om als eerste naar binnen te gaan. Gelukkig kun je in Nederland deze deals gemakkelijk online scoren. Maar wat heeft nou de voorkeur, online shoppen of toch de fysieke winkel?

Online of de fysieke winkel?

De wereld wordt steeds digitaler en dit is ook te merken in het koopgedrag van de consument. De meerderheid van de Nederlanders shopt namelijk liever online. Het blijkt dat de corona pandemie hier ook aan heeft bijgedragen, aangezien consumenten gewend zijn geraakt aan online winkelen tijdens deze periode.

3 redenen waarom online shoppen de voorkeur heeft

Op Black Friday kan het zijn dat het product dat jij wilt kopen uitverkocht is in fysieke winkels. Online heb je dit probleem niet; hier kun je eenvoudig zien of een product nog verkrijgbaar is. Je grijpt dus minder snel mis dan wanneer je een fysieke winkel bezoekt. Daarnaast hoef je je ook niet in de drukte te mengen, maar kun je gemakkelijk achter je laptop vandaan je favoriete aankopen doen.

Een andere reden waarom online shoppen de voorkeur heeft, is dat je je niet druk hoeft te maken over de openingstijden. Een webshop is 24/7 geopend dus of je nu ‘s morgens, ‘s middags of ‘s avonds wilt bestellen, het kan allemaal.

Wanneer jij online je aankopen doet, hoef je niet van de bank af te komen. Je kan de auto laten staan en geen bus nemen. Dit scheelt veel transportkosten en tijd. Daarnaast kunnen grote aankopen tot aan de voordeur of zelfs tot in je woning worden bezorgd.

Wel blijft een groot voordeel van fysiek winkelen tijdens Black Friday dat je het product direct kunt zien en ervaren. Dit kan dan ook de doorslaggevende reden zijn waarom consumenten toch ervoor kiezen om naar de winkel te gaan.

Black Week

De toename in online winkelen heeft geleid tot de uitbreiding naar de zogenaamde Black Week, die bij de meeste winkels begint op 17 november. Hier worden alvast voorproefjes gegeven van allerlei kortingen. Bijvoorbeeld, de Black Friday MediaMarkt 2023 gaat vanaf 10 november al helemaal los met de Black Friday Weeks met de kleurrijkste deals.

Of je nu online of in de fysieke winkel gaat shoppen tijdens Black Friday en Black Week, beide opties hebben hun eigen voordelen. Dus ontdek wat het beste bij jou als koopjesjager past en geniet van de geweldige deals!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Helft Nederlanders stelt aankoop uit voor Black Friday

Innovatie en Betaalbaarheid: Digitale Horloges