in

Het Multimedia Event: nadruk op kopen, games en computerhardware

Afgelopen weekend vond voor het eerst Het Multimedia Event in de Utrechtse Jaarbeurs plaats. Het evenement verving het GamePlay-event dat vorig jaar rond dezelfde tijd plaatsvond. Het Multimedia Event combineerde de bekende HCC-dagen en Hardware.Info Dagen met nieuwste games, tientallen stands waar computers en computeronderdelen gekocht konden worden, Electronic Sports League en live entertainment op het grote interactieve podium. Het evenement is door 60.000 bezoekers bezocht.

Het was druk in de 3 hallen van de Jaarbeurs in Utrecht. Vooral koopjesjagers konden rekenen op veel moois. Grote stands van bijvoorbeeld Computerland strooiden met superaanbiedingen waar computerfanaten, zelfs in deze financieel moeilijke tijden, geen nee tegen konden zeggen. Terabyte harde schijven, widescreen monitoren, muizen, hoofdtelefoon en toetsenboarden vlogen dan ook van de schappen.

Gamers konden zich onder andere uitleven bij de grote Microsoft Xbox 360 stand van 600 vierkante meter die in de karakteristieke Xbox 360 wit groene kleuren in de vorm van een grote X werd opgezet. Op de stand met tientallen Xbox 360-consoles konden gamers aan de slag met Microsoft’s nieuwste games zoals Fable II en Gears of War 2 maar ook niet Microsoft games zoals FIFA 09, Need For Speed: Undercover, Tomb Raider: Underworld en James Bond waren aanwezig. Ook Wii- en PS3-games stonden hier en daar op de grote beursvloer opgesteld met de nieuwste games waar gamefanaten en casual gamers het nieuwste van het nieuwste konden uitproberen.

Gamers die van hun hobby een beroep willen maken of het spelen van games zeer serieus nemen, konden bij de verschillende Electronic Sports League evenementen kijken hoe de Nederlandse top spellen als Warcraft III, Call of Duty: World at War en Counter-Strike, Battlefield 2 en Trackmania benaderde. Het ging daar ook flink heftig aan toe waar zweet en tranen elkaar afwisselden. Het publiek kon alle verrichtingen op het grote scherm van dichtbij meevolgen.

Het HCC-gedeelte was gevuld met een groot aantal computerhobbyisten die andere computerfanaten spraken, hun ervaring uitdeelden, tips en informatie aan geïnteresseerden meegaven en er een gezellige en vriendschappelijke sfeer erop loslieten. Behalve aan computers, werd er ook veel aandacht besteed aan fotografie, multimedia en home cinema. Verschillende lezingen en workshops moesten bezoekers enthousiast maken in deze deelgebieden.

Voor iedere computergebruiker die verder gaat dan Word en Outlook was daar het Masters of Modding en Masters of Overclocking gedeelte waar beursbezoekers met eigen ogen konden zien hoe mensen, die er verstand van hebben, hun computers en behuizing verfraaien met gadgets, lichtjes, extra koelellementen en hoe je je processor een heel stuk sneller kunt laten draaien dan de fabrikant in eerste instantie bedoeld heeft.
Op het dicht in de buurt van de Overcloackers en Modders staande Hardware.Info stand kon men terecht voor alle informatie aangaande computerhardware zoals moederboarden en grafische kaarten alsmede de nieuwe technologieën en trends.

Andere aanwezige partijen waren onder andere het Bonami SpelComputermuseum waar je de geschiedenis van de ontwikkeling van de spelcomputer kon zien. Game Mania liet in een 100 vierkante meter grote iglo de nieuwe Sonic: Unleashed zien. Mindscape verkocht op hun grote stand de nieuwste games voor scherpe prijzen aan de bezoekers. MSI liet de nieuwste gaminglaptops zien voorzien van de snelste hardware. Verschillende uitgevers kwamen met aantrekkelijke abonnementsaanbieding van hun computer-, hardware-, multimedia- en gamemagazines. RAF liet de woonkamer van de 21ste eeuw zien voorzien van alle multimediale gadgets. Everest Poker organiseerde een pokertoernooi en op het podium vermaakte Glennis Grace en een hip hop breakdance groep de aanwezigen die even genoeg hadden van alle games, computers en multimedia om zich heen.

Het Multimedia Event is geen grootste en meest toonaangevende computer-, games- en consumentenelektronicabeurs in de Benelux geworden, zoals de organisatie gehoopt had. Daarvoor ontbraken er een aantal partijen en werken een aantal deelgebieden ondermatig belicht. Wel liet de beurs zien dat er in Nederland genoeg interesse is voor alles wat met computers, games en multimedia te maken heeft. Hopelijk zullen volgend jaar meer en vooral grotere partijen in de bovenstaande sectoren zich aan het evenement verbinden waardoor er echt een alles omvattende mult

PlayStation Feestdagenvoordeelpakket

König Internet Radio