in

Volwaardige mobiele computer N97

Nokia kondigt de Nokia N97 aan, ’s werelds meest geavanceerde mobiele computer, die gebruikers op vernieuwende wijze verbindt met Internet en met elkaar. De Nokia N97 combineert een groot 3,5-inch kantelend aanraakscherm met een volwaardig qwerty-toetsenbord. Dit toestel bevat grensverleggende technologie, zoals meerdere sensors, een groter geheugen, meer verwerkingskracht en snellere verbindingstechnieken, zodat gebruikers hun persoonlijke internetomgeving kunnen inrichten en ‘sociale locaties’ kunnen delen.

‘In de ontwikkelingslijn van desktop naar laptop naar handheld is de Nokia N97 de krachtigste multi-sensor mobiele computer die er op de markt is,’ verklaart Jonas Geust, Vice President van Nokia Nseries. ‘In combinatie met de nieuwe Ovi-services voegt de Nokia N97 zich naadloos naar de wereld om ons heen, en houdt ons in contact met de mensen, voorzieningen en informatie die er het meest toe doen. Met de Nokia N97 leidt Nseries de transformatie van hét internet naar míjn internet.’


De Nokia N97 introduceert het begrip ‘So-Lo’, ofwel sociale locatie. Het systeem is uitgerust met ingebouwde A-GPS sensoren en een elektronisch kompas, zodat het zelf altijd weet waar het is. Sociale netwerken kunnen automatisch worden bijgewerkt met actuele informatie, waarbij goedgekeurde contacten hun ‘status’ kunnen updaten en hun sociale locatie kunnen uitwisselen, evenals foto’s of videobeelden.

Het basisscherm van de Nokia N97 mobiele computer bevat de contacten, content en media die de gebruiker altijd bij de hand wil hebben. Het 16:9 breedbeelddisplay kan volledig worden gepersonaliseerd met frequent geactualiseerde widgets. De Nokia N97 is ook ideaal om over het web te surfen, Flash-video’s te streamen of games te spelen. Dubbele invoeropties – qwerty en schermaanraking – staan garant voor efficiënt bloggen, chatten, posten, sms’en mailen.

De Nokia N97 ondersteunt tot 48 GB geheugen, met 32 GB ingebouwd geheugen dat is uit te breiden met een 16 GB micro-sd-kaart voor muziek, media en andere data. Dit wordt aangevuld met voortreffelijke muziekfuncties, volledige support voor de Nokia Music Store en continue speelduur tot 1,5 dag. De Nokia N97 bevat ook een 5-megapixel-camera met Carl Zeiss-lens, 16:9 video in DVD-kwaliteit, en ondersteuning voor diensten als Share on Ovi via razendsnelle HSDPA- en WLAN-verbindingen, voor moeiteloze, directe uitwisseling.

De Nokia N97 komt naar verwachting in de eerste helft van 2009 op de markt en gaat rond de 550 euro ex btw en subsidies kosten.

PlayStation Feestdagenvoordeelpakket

König Internet Radio