in

High-end Cybershot van Sony

Sony introduceert de High Zoom Cyber-shot DSC-HX1. Deze camera is voorzien van twintig keer optische zoom en een 28 mm groothoeklens. De ruisvrije 9,1 megapixels Exmor cmos-sensor maakt tien beeldopnames per seconde. Volgens Sony is deze Cybershot ideaal voor gebruikers die een camera willen met veel geavanceerde functies en mogelijkheden zonder de afmetingen van een dslr en bijbehorende losse lenzen. De Cyber-shot DSC-HX1 digitale compactcamera is beschikbaar vanaf begin mei 2009 en kost 550 euro.

De DSC-HX1 beschikt over Sony’s nieuw ontwikkelde Exmor cmos-sensor met een effectieve resolutie van 9,1 megapixels. Deze beeldsensor is oorspronkelijk ontwikkeld voor de Sony Alpha digitale spiegelreflexcamera’s. De Exmor-technologie zorgt voor uitstekende ruisvrije beelden, vooral bij het fotograferen met weinig licht. De camera werkt met een mechanische sluiter, dit in tegenstelling tot de vaak gebruikte digitale sluiter in compactcamera’s en legt maximaal tien beelden per seconde vast op hoge resolutie.

Twee nieuwe opnameprogramma’s helpen heldere afbeeldingen te maken. De ‘Handheld Schemerlicht’-modus maakt heel snel zes frames die gecombineerd worden tot een geoptimaliseerde afbeelding. Bij het vastleggen van bewegende beelden voorkomt de ‘Anti Motion Blur’-modus bewegingsonscherpte.

De camera heeft een kantelbaar 3-inch lcd-scherm en is zo in elke positie makkelijk te gebruiken. De Clear Photo lcd Plus-technologie zorgt voor uitstekende beeldkwaliteit en hoog contrast. Voor extra gemak is er ook een knop die kan worden toegewezen aan verschillende functies zoals Smile Shutter, witbalans aanpassen of bijvoorbeeld de meetsysteemmodus.

De Cyber-shot DSC-HX1 digitale compactcamera is beschikbaar vanaf begin mei 2009 en kost 550 euro.

Game World levert ‘pokens’

Drie kleine Vyenotes