in

Hoe smart contactlenzen je blik op de wereld kunnen veranderen

Hoe zou jij het vinden als wij je vertellen dat het binnenkort mogelijk is om in het donker te zien? Of dat je met je ogen kunt inzoomen op objecten, gewoon door ernaar te kijken? Je zou ons wellicht fronsend aankijken: dat soort gaven zijn voorbehouden aan superhelden!

Maar, geloof het of niet, een aantal bedrijven is druk bezig met de ontwikkeling van smart contactlenzen die je zicht boven het menselijke laten uitstijgen.

Bij Vision Direct zetten we ons in om de juiste contactlenzen voor jou te vinden, met als doel je zicht te verbeteren. Maar stel je nu eens voor dat je uit een heel assortiment smart contactlenzen kunt kiezen: bijvoorbeeld met augmented reality (een laagje over de werkelijkheid) of lenzen die een foto nemen wanneer je knippert. Logisch dat smart contactlenzen een van de meest spannende draagbare technologieën van het Internet of Things zijn.

Hoe werken smart contactlenzen?

De eenvoudige versie van smart contactlenzen worden als normale contactlenzen gedragen; er is geen operatie nodig en de lenzen worden gewoon door de drager in- en uitgedaan. De lenzen zitten op de oogbol en ze bevatten minuscule versies van bestaande technologieën.

Bij de geavanceerdere smart lens komt een kleine ingreep kijken. Een arts vervangt je bestaande lens door een elektronische lens. Er wordt een speciale vloeistof in het oog ingebracht, die zorgt dat de lens zich vormt naar het oog. Deze methode heeft dezelfde technologische eigenschappen maar is robuuster en van een meer permanent karakter. De nieuwe lens zorgt dan voor de lichtinval op je netvlies. Het verbetert je zicht op een flexibele manier, met het draagcomfort van normale contactlenzen.

Smart lenzen zijn ontworpen om energie op te slaan. Er worden twee methodes onderzocht. Zonne-energie sensoren, die licht naar energie omzetten, en piëzo-elektrische sensoren, die mechanische oogbewegingen (knipperen) naar energie omzetten.

De smart contactlenzen die op de markt komen, bevatten waarschijnlijk minuscule versies van de volgende technologieën:

  • Lens met autofocus
  • Accu
  • Processor
  • Dataopslag
  • Antenne
  • Sensoren
  • Bluetooth
  • Display
  • Radio

Lees verder…

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

HTC VIVE onthult prijzen, beschikbaarheid, verbeterde connectiviteit en lenzen van VIVE Focus Plus

Zyxel’s Multy U wint 2019 iF DESIGN AWARD