in ,

Homey integreert BSH Home Connect

Huishoudelijke Apparaten van Bosch en Siemens werken nu samen met Homey – Gebruikers kunnen hierdoor eenvoudig alle Home Connect producten monitoren vanuit de Homey Smartphone App, zoals ovens, vaatwassers, koffiezetapparaten, drogers en wasmachines van Bosch en Siemens.

Ook kunnen gebruikers deze integreren in hun Flows, waarmee ze de apparaten kunnen bedienen en hun leven verder kunnen automatiseren. De samenwerking tussen Athom en BSH Huishoudapparaten bevestigt de leidende positie van beide bedrijven binnen de snelgroeiende Smart Home markt, en biedt gebruikers nog meer keuzevrijheid en comfort.

“De integratie tussen Homey en Home Connect biedt voor gebruikers veel interessante nieuwe mogelijkheden”

Homey, het Smart Home platform van het Nederlandse Athom, werkt vanaf nu samen met Home Connect. Dat maken Athom en BSH Huishoudapparaten, de bedrijven achter de producten, vandaag bekend. Met de integratie worden de apparaten van Bosch en Siemens onderdeel van het populaire Smart Home platform Homey.

Nieuwe mogelijkheden

“De integratie tussen Homey en Home Connect biedt voor gebruikers veel interessante nieuwe mogelijkheden”, stelt Stefan Witkamp, Commercieel Directeur van Athom. “Via Homey Flows kan bijvoorbeeld de vaatwasser automatisch aangaan zodra je gaat slapen, en de rest van de slimme apparaten juist uit, om energie te besparen. Ook kunnen Home Connect producten nu samenwerken met de duizenden andere apparaten die Homey ondersteunt, zoals TVs, stereo’s, verlichting, schakelaars, zonnepanelen en nog veel meer”. “Dit kan gebruikt worden voor notificaties, maar ook om comfort en energiemanagement optimaal te combineren ”, vult Emile Nijssen, Creatief Directeur, aan. “Stel je een wasmachine voor die gaat draaien wanneer jouw panelen energie opwekken, maar wel altijd voor een bepaalde tijd klaar is”. “Met Home Connect zoeken we actief naar internationale en lokale partners om gezamenlijk het huishouden leuker, makkelijker en slimmer te maken. Omdat Homey een centrale plek inneemt in de slimme woning, is dit een erg interessante partner voor Home Connect”, aldus Luuk Brinkman van BSH Nederland.

Open platform & API

Doordat Homey is gebouwd als open platform, vergelijkbaar met het App-systeem van een smartphone, is integratie met Home Connect goed te realiseren. Zeker omdat Home Connect beschikt over een goede en stabiele API, waarmee externe partijen samen kunnen werken. De afgelopen maanden hebben beide bedrijven samengewerkt om de open systemen te integreren, en zijn meer dan tevreden met het resultaat: “Dit is een gezamenlijke stap in een gedeelde visie”.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Bijna een derde hoogopgeleiden ziet op termijn robot baan overnemen

Nederlandse decemberinkopen: Speelgoed en consumentenelektronica vallen uit top-3