in

IFA: Huawei onthult de toekomst van mobiele Artificial Intelligence op IFA 2017

CEO Richard Yu stelt de Kirin 970 voor, Huawei’s eerste AI-computingplatform – Huawei Consumer Business Group heeft vandaag op IFA 2017 een nieuw tijdperk in smartphone-innovatie aangekondigd.

Tijdens zijn keynote speech onthulde CEO Richard Yu Huawei’s toekomstvisie op artificiële intelligentie (AI) met de lancering van de Kirin 970. Door het vermogen van de cloud te combineren met de snelheid en het reactievermogen van native AI-processing brengt Huawei AI-ervaringen tot leven en verandert het bedrijf zo de manier waarop we met onze toestellen omgaan.

“Kijkend naar de toekomst van de smartphone, bevinden we ons aan de vooravond van een spannend nieuw tijdperk”, stelt Richard Yu, CEO van Huawei Consumer Business Group. “Mobiele AI is On-Device AI plus Cloud AI. Huawei focust zich op de ontwikkeling van slimme toestellen naar intelligente toestellen door end-to-end-mogelijkheden te realiseren die een gecoördineerde ontwikkeling van chips, toestellen en de cloud ondersteunen. Het ultieme doel is om een significant betere gebruikerservaring te bieden. De Kirin 970 is de eerste stap binnen een reeks nieuwe ontwikkelingen die krachtige AI-functies naar onze toestellen brengen en daarmee de concurrentie achter zich laten.”

Na jaren van ontwikkeling wordt Cloud AI nu al vaak toegepast, maar binnen de gebruikerservaring is er nog ruimte voor verbetering. Bijvoorbeeld op het gebied van vertragingen, stabiliteit en privacy. Cloud AI en On-Device AI kunnen elkaar hierin aanvullen. On-Device AI biedt ruime detectiemogelijkheden die de basis vormen voor het begrijpen en assisteren van mensen. Sensoren leveren een heleboel realtimegegevens die relevant zijn voor bepaalde scenario’s en personen. Ondersteund door de verwerkingscapaciteit van krachtige chips, zullen toestellen zich steeds beter bewust worden van de behoeften van hun gebruikers, waardoor ze gepersonaliseerde en snel toegankelijke services kunnen aanbieden.

“Kijkend naar de toekomst van de smartphone, bevinden we ons aan de vooravond van een spannend nieuw tijdperk”

De Kirin 970 wordt aangedreven door een 8-core CPU en nieuwe generatie 12-core GPU. Vervaardigd via het geavanceerde 10nm-proces, telt de chipset niet minder dan 5,5 miljard transistors op een oppervlakte van slechts één cm² De Kirin 970, waarmee Huawei nu uitpakt, is het eerste mobiele AI-computingplatform van het merk met een eigen Neural Processing Unit (NPU). In vergelijking met een quad-core Cortex-A73 CPU-cluster zorgt de nieuwe, heterogene computingarchitectuur van de Kirin 970 voor 25 keer het vermogen en 50 keer de efficiency. Eenvoudig gesteld kan de Kirin 970 dezelfde AI-berekeningen sneller en met veel minder energie uitvoeren. In een benchmarktest voor het herkennen van beelden verwerkte de Kirin 970 2000 beelden per minuut, wat sneller was dan de andere chips die op de markt zijn.

De nieuwe ontwikkelingen in AI vragen om een gezamenlijke inspanning binnen de volledige waardeketen, met tientallen miljoenen ontwikkelaars en de feedback van honderden miljoenen gebruikers. Huawei positioneert de Kirin 970 als een open platform voor mobiele AI, waardoor de chipset beschikbaar is voor ontwikkelaars en partners die nieuwe en innovatieve toepassingen kunnen vinden voor de verwerkingscapaciteiten ervan.

Huawei’s first mobile AI computing platform Infographic

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

Nintendo werkt samen met Western Digital voor licentie Nintendo Switch Sandisk geheugenkaarten

Infotheek trotse partner MVO Nederland