in

IT-inkopers kunnen de technologische vernieuwingscyclus van vier jaar doorbreken

Nieuwe modulaire mobiele computerontwerpen en uitgebreide ondersteuningsprogramma’s bieden de mogelijkheid om vierjarige technologische vernieuwingscycli te doorbreken en zo de duurzaamheidskloof aan te pakken.

Volgens nieuw onderzoek van Panasonic Toughbook zitten Europese IT-inkopers vast in een vierjarige vernieuwingscyclus van de computerapparatuur voor hun mobiel personeel, ondanks het toenemende belang van een duurzame bedrijfsvoering. IT-inkopers gaven aan dat ze hun mobiele computertechnologie gemiddeld om de vier jaar vernieuwen en dat ze verwachtten dat fabrikanten hun apparaten tot iets meer dan drie jaar na de productlancering zouden ondersteunen.

“Ondanks een toenemend bewustzijn voor het belang van duurzaamheid en een algemeen gehoorde wens om apparaten langer te gebruiken, zien we nog steeds dat organisaties in heel Europa vastzitten in de mindset van de vierjarige technologische vernieuwing”, zegt Lisbeth Lashmana, Head of European Marketing bij Panasonic Toughbook. “Met het nieuwe modulaire ontwerp van mobiele computerapparatuur en de uitgebreide ondersteuning die beschikbaar is voor de nieuwste krachtige apparaten, kunnen organisaties de levensduur verlengen van de technologie die door het mobiele personeel wordt gebruikt, het beheer ervan vereenvoudigen en de total cost of ownership verbeteren.”

In opdracht van Panasonic Toughbook heeft Opinion Matters in een onafhankelijk onderzoek 750 inkopers van mobiele technologie ondervraagd die werkzaam zijn in bedrijven met meer dan 50 werknemers en die actief zijn in de sectoren nutsvoorzieningen, hulpdiensten, gezondheidszorg, logistiek, productie en bouw in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

De zes belangrijkste factoren voor IT-inkopers bij de aankoop van computerapparatuur voor mobiele werknemers zijn:

  • beveiliging (23,7%)
  • betrouwbaarheid (23,7%)
  • prestaties (22,9%)
  • levensduur van de batterij (19,3%)
  • robuustheid (18,7%)
  • initiële kosten (18,3%)

Verrassend genoeg geeft de helft van alle IT-inkopers aan nieuwe computerapparaten niet met de gebruikers te testen voordat ze worden aangekocht.

Gemiddeld beschikken bedrijven over 2 tot 3 verschillende soorten mobiele computerapparaten binnen hun organisatie, variërend van laptops en tablets tot mobiele werkstations en wearables.

Ongeveer 70% van de respondenten erkende het toenemende bewustzijn voor beveiliging en vond regelmatige bios-, firmware- en stuurprogramma-updates belangrijk, waarbij de updates gemiddeld tussen 2,5 tot 3 keer per jaar plaatsvinden. Per jaar zijn er gemiddeld 4 dagen nodig om deze te implementeren.

“Er ligt een enorme kans voor bedrijven om hun aankoopbeleid voor technologie voor het mobiele personeel te herzien en de duurzaamheidskloof te dichten”, zegt Lashmana. “Door het personeel te betrekken bij proefprojecten voordat wordt overgegaan tot de aankoop, kunnen inkopers ervoor zorgen dat apparaten veel beter zijn afgestemd op de behoeften van de gebruikers. Bovendien kan door de aanschaf van de nieuwste modulair ontworpen apparaten de gebruiker in het veld de technologie aanpassen aan zijn vereisten, waarna ze later weer opnieuw aangepast kunnen worden voor andere toepassingen binnen het bedrijf. Als deze flexibiliteit wordt gecombineerd met de ongelooflijke CPU- en geheugenprestaties die beschikbaar zijn in de nieuwste generatie apparaten, met de mogelijkheid om naar behoefte te upgraden en met de langdurige uitgebreide ondersteuning die wordt aangeboden door fabrikanten zoals Panasonic, zijn er voldoende redenen voor optimisme op duurzaamheidsgebied. Voor bedrijven zijn nu alle elementen beschikbaar om het gebruik van hun mobiele computerapparatuur met jaren te verlengen.”

Panasonic heeft onlangs zijn assortiment robuuste modulaire laptops en tablets uitgebreid met de vernieuwde Toughbook 55, de introductie van de Toughbook G2 tablet en de lancering van de Toughbook 40, de ultieme 14-inch modulaire robuuste notebook die speciaal is ontworpen voor defensie en ideaal is voor politie en nutsbedrijven. Om de veiligheid en het lange gebruik van apparatuur te garanderen, ondersteunt Panasonic Toughbook zijn producten nog tot vijf jaar nadat ze uit de verkoop zijn genomen. Panasonic Toughbook ProTect-garanties kunnen voor alle apparaten met maximaal vijf jaar worden verlengd.

Een samenvatting van de The Sustainability Gap – Breaking the four-year technology refresh cycle, is hier te downloaden.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiTest: Nacon RIG 800 PRO HS Draadloze Gaming Headset review

Van alle Europeanen shoppen Nederlanders het vaakst online